Ugrás a fő tartalomra

DFH Haus

Galéria

pallet racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking with roof

Mindenféle anyag tárolása - a kisméretű kartonoktól a kész, nagyobb szerkezeti elemekig

A Žákavá-i székhelyű, alacsony energiaigényű fa épületek gyártásával foglalkozó DFH Haus CZ vállalat az OHRA állványrendszereivel bővítette és modernizálta raktárát. Az összesen csaknem 250 méter hosszú, ötszintes kültéri karos állványok akár 13 méter hosszúságú fa építőanyag-csomagokat is tárolnak, amelynél az árut egy beépített tető védi az időjárás viszontagságaitól. A beltéren elhelyezett raklapos és karos állványok rácsos padlózattal a legkülönbözőbb anyagok rugalmas tárolását teszik lehetővé - a csavaroktól kezdve a kész, előre gyártott ház-építőelemekig. 

A DFH Haus CZ vállalat főként Okal márkájú készházakat gyárt, amelyek azonban nem egy kaptafára készülnek, hanem egyedi tervezésű és kivitelezésű, fenntartható házak. A készházak elemeinek gyártásához szükséges anyagok tárolási igénye ennek megfelelően szintén kiterjedt. Az ehhez szükséges megfelelő raktárkapacitás rendelkezésre tartásához a vállalat 2018-ban telepített először kültéri karos állványokat, amely a tűzihorganyzásnak és a lejtős tetőnek köszönhetően ellenáll a szél és az időjárás jelentette viszontagságoknak. Az állványok kb. 6 méter magasak és max. öt tárolási szinttel rendelkeznek, az egyenként 1200 mm hosszú karok pedig akár 1 tonna súlyt bírnak el. 

2019-ben ezeket az állványokat további állványsorokkal egészítették ki, így mára összesen 250 méter hosszú, kültéri raktártér áll rendelkezésre a hosszúáruk tárolására. Ezzel párhuzamosan a DFH Haus CZ vállalat kialakított egy új raktárcsarnokot, amelyet ugyancsak az OHRA állványaival szereltek fel. A vállalat itt is karos és raklapos állványokat használ. A karos állványok rácsos padlózattal rendelkeznek, ami lehetővé teszi a legkülönfélébb méretű áruk folyamatos tárolását, zavaró közbülső tartók használata nélkül. A raklapos állványok polcszélessége a DFH Haus CZ egyedi igényeihez igazodik. Az OHRA-állványok perforálatlan acélprofilú tartóelemei stabil szerkezetűek, melyeknek köszönhetően a 3,9 méter széles polcokkal rendelkező állványok polcteherbírása akár 4 tonnáig terjed. 

Az állványok műszaki paraméterei azonban csak az egyik szempont volt, amiért a DFH Haus CZ vállalat az OHRA raktári megoldásait választotta. Ugyanolyan fontos volt azonban a karos állványok európai piacvezetőjével ápolt, hosszú évek óta fennálló jó kapcsolat és a Csehországban működő értékesítő iroda, amely helyszíni, egyedi tanácsadást nyújt.

A DFH Haus CZ s.r.o. vállalatról:

A Žákavá-i székhelyű DFH Haus CZ s.r.o. vállalat Németország legnagyobb készházgyártó vállalatának, a DFH Deutsche Fertighaus Holding AG-nek a leányvállalata. A cseh leányvállalatot 1995-ben alapították és fő tevékenysége a mai napig az OKAL márkájú, alacsony energiaigényű fa épületek gyártása a német piac számára. Az OKAL több, mint 89 000 felépített házzal az ágazat piacvezetője, és egyedi építési megoldásokat kínál a tervezéstől egészen a kulcsrakész ház átadásáig. 2013-ban az OKAL egyik épülete volt az első olyan családi ház, amely elnyerte a Fenntartható Építkezés Német Szövetségének (DGNB) tanúsítványát. (DGNB) zertifizierte Einfamilienhaus. Az OKAL mindössze egy évvel később elérte a DGNB legmagasabb fokozatú, platina minősítését.