Ugrás a fő tartalomra

Dombal

Galéria

Karos állvány külső raktár fa szerkezeti elemekhez

Biztonságos és az időjárástól védett

A növekvő árukészlet és a raktározott áruhoz való hozzáférési igény volt az oka annak, hogy a Dombal fakereskedelmi vállalkozás szerkezeti fáinak raktározását modernizálta. Az OHRA olyan karos állványait használta, amelyek nem csak az integrált tetőnek köszönhetően védik az árut az időjárástól, hanem stabil szerkezetüknek köszönhetően az ügyfél és a munkatársak számára is stabil felépítésükkel lehetővé teszik a nehéz fa csomagok tárolását.

A Dombal varsói székhelyéről kertépítészeti faanyagot (pl. fákat, teraszpadlókat és kerti pavilonokat), játszóterek alakításához konstrukciós fákat és árukat forgalmaz. Ezenkívül a vállalkozás ügyfeleinek olyan szolgáltatásokat kínál mint a méretre szabott szerkezetek, szerelési munkálatok kivitelezése vagy a faáruk egyedi kiszabása. Ilyen módon a Dombal egyaránt fordul kerttervezőkhöz és egyéni vásárlókhoz. A 30 munkatárs 2011-ben 3,5 millió euró forgalmat bonyolított le.

A faanyagot kültéren tárolják - deszkának való fa és szerkezeti fa akár 10 méteres csomagokban, további áruk különböző kis csomagokban. Ennek során a Dombal a kerpeni (Németország) székhelyű specialista, az OHRA polcait használja. Különösen a melegen hengerelt acélprofikokból készült polcállványok stabil konstrukciója győzte meg az OHRA-t: A tömörfalú IPE-állványok ütközés során rugalmasan kitérnek és eközben a lemezszerkezettel szemben durva raktárüzem esetén is tartósan megtartják statikai tulajdonságaikat. Így a polcrendszer teljesíti a legmagasabb biztonsági követelményeket.

Ezenkívül a konzolok mozgathatóan vannak beakasztva, targoncával vagy áruval történő ütközés során kitérnek - így elkerülhető a polcon és mindenek előtt az áruban történő károkozás. A karok a polcállványokon 100 milliméteres közökben akaszthatók be és szerszám nélkül állíthatók. Ezt a Dombal arra használja, hogy a raksíkok távolságát állandóan az aktuális követelményekhez igazítsa. A Dombal karonként 1200 milliméteres hosszúságú és 800 kilogramm teherbírású karokat használ.

A Dombalnál a polc 7 méteres állványaira szerelt tető védi az árut az eső, hó és nap elől. A tetőszerelését a Dombal saját maga végezte; az OHRA ehhez kiszámolta a megfelelő szélerőt és a polcrendszer szerkezetét ennek megfelelően kivitelezte. Három hónap elteltével - a tervezéstől a szerelésig - a berendezést üzembe helyezték.