Ugrás a fő tartalomra

DWF Baustoff-Fachhandel

Galéria

cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized, with roof
cantilever racking
cantilever racking galvanized, with roof

DWF építőanyag-kereskedés: Retrofit a raktárban

A DWF építőanyag-kereskedés az OHRA raklapos és karos állványaival bővítette berlin-pankowi telephelyének raktárát, aminek köszönhetően lényegesen meg tudta növelni raktárkapacitását. Az új raktárcsarnokban raklapos és karos állványokat kombinálva optimális raktárhelyeket sikerült kialakítani a legkülönbözőbb tető- és homlokzati anyagokból álló választék számára. Ennek során az OHRA állványok hosszú élettartama és a kerpeni állványspecialista termékpalettájának folytonossága is kapóra jött a DWF-nek: Mert így részben olyan állványok elemeit használták fel újra, amelyeket még 2010-ben telepítettek a „régi” raktárba a fenntarthatóságot és a gazdaságosságot szem előtt tartva.

Az újonnan épített, 12 méter magas raktárcsarnok 1000 négyzetméteres területen olyan új termékeknek nyújt helyett, mint a homlokzati panelek, hőszigetelő panelek vagy szerkezeti faanyagok. Az anyagok jelentős részét korábban kültérben vagy földön tárolták, most pedig kényelmesen és védetten az állványokon helyezik el. A 6,58 méter magas raklapos állványok és 7 méter magas karos állványok segítségével egyrészt sikerült a raktárkapacitást bővíteni, másrészt pedig az árukhoz való hozzáférés is lényegesen javult. Az OHRA összesen négy, kb. 18 méter hosszú, raklapos és karos állványokból álló állványsort telepített, valamint két további, 25,5 m hosszú, hat tárolási szintes karos állványt a csarnok falai mentén. A kültérben további karos állványok találhatók a kevésbé érzékeny építőanyagok számára.

Az újonnan épített rész egy már meglévő raktárcsarnok bővítése, amelyben már korábban is OHRA állványokat alkalmaztak. Ennek az állványrendszernek egyes elemeit újra tudták használni az újonnan épített rész raktárrendszerében. Az OHRA ugyanis nagy hangsúlyt fektet a termékkínálat folytonosságára – a DWF-nél felhasznált K60 típusú karos állványok körülbelül 40 éve vannak a piacon, de a P3 típusú raklapos állványok is már 30 éve megtalálhatók a választékban. Így a régi állványokhoz továbbra is állnak rendelkezésre alkatrészek, emellett pedig a már meglévő állványok gond nélkül integrálhatók az új állványrendszerekbe – például a raktár bővítésénél, mint a DWF esetében, vagy vállalkozások költözésénél. A horgonyokat, csavarokat és hasonló rögzítőanyagokat ekkor új alkatrészekre cserélik. Az oszlopokat, kereteket, karokat és tartókat azonban könnyedén fel lehet újra használni, az OHRA pedig átfogó tanácsadást nyújt azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetőségek vannak az ügyfél OHRA-állványainak „második élete” számára.

 

A DWF építőanyag-kereskedés rövid bemutatása:

A DWF Baustoff-Fachhandel GmbH-t 2007-ben alapították a brandenburgi Rheinsberg városában. A vállalkozás kooperációs partnerként már 2008-ban belépett a COPA-ba, a tetőfedő szakma egyik vezető kereskedelmi együttműködésébe. A Rolf Dammers oHG végül 2009-ban hivatalos résztulajdonosa lett a DWF-nek. A DWF a berlin-pankowi telephely mellett egy további lerakatot is üzemeltet Eberswaldéban. A vállalat a tetők és homlokzatok kivitelezéséhez szükséges építőanyagok széles választékát kínálja a tetőfedők, ácsok és bádogosok számára. Az építtetők és háztulajdonosok emellett professzionális tanácsadást kaphatnak a DWF-től a tetőkkel és homlokzatokkal kapcsolatban.