Ugrás a fő tartalomra

erform

Galéria

Konzolos eltolható polcok a bútoripar számára

Magasfényű lemezek hatékonyabb tárolása

Az enform, a bútoripar számára gyártott utólag formált elemek egyik vezető gyártója, magasfényű lapok raktározására szolgáló raktárát modernizálta. A kényes raktártermékek hatékonyabb raktározása céljából az eddigi, blokkokban történő tárolást az OHRA karos állványrendszere váltotta fel. Ennek keretén belül a polcokat szállítókocsikra helyezték - ez lehetővé tette a legjobb helykihasználást. Ezenkívül most minden egyes termék közvetlenül hozzáférhető, ez érezhetően csökkenti az árukiválasztás idejét.

Az eform kifejlesztett egy olyan gyártási eljárást, amely lehetővé teszi a különböző hordozófelületek legmagasabb fényű réteggel történő bevonását. Ennek keretén belül akár 5.300-szor 1.300 milliméteres nagyságú lapok is előállíthatók. A bevont lapokat a vállalkozás az árukiválasztásig eddig egy blokkraktárban tárolta. A hosszú hozzáférési idők és a lemezek árukiválasztás során szükséges gyakori áruáthelyezése azt eredményezte, hogy az eform a magasfényű lemezek raktározásához hatékonyabb módszert keresett.

Az eform az OHRA-t választotta. A Köln melletti kerpeni székhelyű karos állvány-specialista olyan rendszert kínál, amelyben a polcok szállítókocsin vannak. Az eltolható polcok csaknem 100 százalékkel nagyobb raktárkapacitást biztosítanak mint a hagyományos, fixen szerelt polcok. Az OHRA szakemberei az eformnál egy öt darab 9 méter hosszú, kétoldalas karos állványokkal rendelkező berendezést szereltek. 4.080 milliméter magasság mellett hét polcsíkot építettek ki. Ezeknek a szállítókocsikra szerelt polcoknak a kiegészítéseként egy szilárd, egyoldalú polc kínál további tárhelyet.

Az OHRA szállította a polcok és szállítókocsik mellett a szükséges vezérléstechnikát is. Az automatizáláson túl most az áruk kezelése és saját fejlesztésű szoftver útján történik. Az OHRA ezenkívül vállalta a szállítókocsik sínjeinek a meglévő csarnokpadlóba való szerelését.

Az új raktárrendszerrel a raktár kapacitását és így az állomány biztonságát is jelentősen növelték. Most minden egyes árucikk közvetlenül hozzáférhető, nincsen szükség költséges átraktározására. Ez nem csak az árukiválasztási időt, hanem a raktározott termékekben okozott károkat is csökkenti. Az új raktár az eform logisztikai koncepciójának egy további építőköve, amely a lehető legrövidebb és legmegbízhatóbb szállítási időket biztosítja.

Az erformról

Az erform Möbelsysteme + Postformingteile GmbH (székhely: Simbach am Inn) 1984 óta gyárt kizárólag laminált összekötő elemekből készített, utólag formált elemeket és bútoralkatrészeket. Az eform fő termékei a szuperfényestől és mélymatt réteggel rendelkező felületű, kis sugarú, utólag formált bútorfrontok, PU-ragasztással vagy lézertechnikával létrehozott élekkel nulla fuga garanciával, rendelésre furatolva, marva és árukiválasztáshoz csomagolva. A Németország legmodernebb utólag formázó berendezésével ellátott, hatékony és teljesen automatizált géppark képezi a high-tec részek alapját. Az eform közel 80 munkatársat foglalkoztat és 17 millió eurós forgalmat bonyolít le.