Ugrás a fő tartalomra

Fehr

Galerija

automatic warehouse
Automatic storage warehouse
Automatic cantilever racking system with stackercrane at a timber wholesale
Automatic storage warehouse
Automatic storage warehouse with a transfer station in front of the cantilever racking system
automatic warehouse, stacker crane
automatic warehouse, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking

Új, kiváló hatékonyságú raktárépület

A Robert Fehr AG cég (Andelfingen, Svájc) új üzemi épületének központi része egy akár 6000 milliméter hosszú és 2500 milliméter széles fa építőlemezek számára készült, teljesen automata raktárrendszer. Ehhez az OHRA szállította a raktárkiszolgálást, az állványkiszolgáló készüléket, valamint a vezérlő szoftvert. Az automata raktár különlegességei közé tartozik a kompakt felépítés valamint a kiváló helykihasználás, ami nagy raktárkapacitást és alacsony raktározási költségeket tesz lehetővé.

A Robert Fehr cég vállalati filozófiájának - hazai nyersanyagok ökológiai feldolgozásának - köszönhetően vezető szerepre tett szert regionális szinten. A vállalkozás sikere szükségessé tette az új épületet, és az asztalosműhely és a raktár ehhez kapcsolódó bővítését. 

Ehhez az OHRA szállította az állvány- és raktártechnikát. A gyártó, melynek székhelye a németországi Kerpen városában van, a fakereskedelemben használt állványrendszerekre specializálódott, és a karos állványok gyártói között európai szinten piacvezető. 

A 40 méter hosszú, egyutcás, automata raktár helyet biztosít a belsőépítésben és az asztalosműhelyben használt különböző lemezanyagok számára. A raktár két szintet foglal magába, az elraktározás oldalról, a második szintről történik. Az akár 4 tonna súlyú, szárazépítő lemezekből, MDF, faforgács- vagy szendvicslemezekből álló csomagok tárolása két egyoldali karos állványon történik. Az állvány összesen kilenc szintje közül a legfelső 7,5 méter magasságban található, a maximális tárolási mélység 2500 milliméter.

A különböző raktárszintek nagyobb rugalmassága és ezáltal a még jobb helykihasználás érdekében az egyes karok 50 milliméteres raszterben akaszthatók be az állványoszlopokba (standard 100 milliméter). A karok rögzítése csavarozás nélkül történik, így az állványok gyorsan és szerszámok használata nélkül hozzáigazíthatók a termékek változó méreteihez. Az állítócsavarok lehetővé teszik a karszintek egyszerű szintezését.

Az OHRA a Robert Fehr cég követelményeihez igazított, egyedi megoldást dolgozott ki, amely lehetővé teszi a teljes raktárterület nagyon kompakt felépítését. A lemezek automata üzemű kezelése nem csak nagy raktárkapacitást eredményez a rendelkezésre álló területen belül, hanem csökkenti az állványok és a tárolt áru megrongálódásának kockázatát is. A berendezésnek köszönhető egyidejűleg sikerült jelentősen felgyorsítani a folyamatokat az áruátvétel területén.

A Robert Fehr cég már 20 éve az OHRA állványrendszereit használja. Így az új üzemépület építésénél az automata raktár mellett további raktárterületeket is – mint a furnérraktárt vagy egy külső raktárt is – az OHRA karos állványaival szereltek fel.

A Robert Fehr cégről:

A Robert Fehr GmbH cég gyökerei az 1944-es évbe, az idősebb Robert Fehr által alapított bognárműhelyre nyúlnak vissza. Ifjabb Robert Fehr vezetésével a cég 1975 óta egy széles kínálattal rendelkező asztalos üzemmé fejlődött, és 1985-ben családi részvénytársasággá alakult át. Ma a portfólió a konyháktól kezdve a külső bejárati és belső ajtókon keresztül akár a teljes belsőépítést is magába foglalja. A cég célkitűzése egyedi, megfizethető, teljesen saját előállítású svájci minőség gyártása. A Robert Fehr cég jelenleg kereken 60 dolgozót foglalkoztat.