Ugrás a fő tartalomra

Gaigher + Penn

Galéria

Nagyobb hellyel és biztonsággal a teljeskörű kínálatért

A tető- és homlokzati építőanyagok müncheni szakkereskedője, a Gaigher + Penn vállalat az eddig alkalmazott, részben saját hegesztésű állványait az OHRA professzionális állványrendszerére cserélte. A karos állványok teherbírásuknak köszönhetően nemcsak a raktárkapacitást növelik, hanem fokozott mértékű biztonságot is nyújtanak a munkatársak számára. A beépített tetőszerkezet megvédi továbbá az árut az időjárás viszontagságaitól. Az új állványrendszer révén a vállalat a már meglévő csarnokban immár egy átfogó lemez-termékkészlet számára tud megfelelő helyet biztosítani – így garantálva azt, hogy a tető- és homlokzati megoldások területén teljeskörű termékkínálattal állhasson ügyfelei rendelkezésére.

Régi állvány rugalmatlan lemezkonstrukcióval
Az eddigi raklapos rendszer állványait hajlított lemezek alkották. Ez a kivitelezési mód ugyan kedvező árú volt, azonban érzékeny az ütődésekre, amelyek pl. a villás targoncával történő be- és kirakodáskor gyakran előfordulhatnak. Így gyorsan tartós károk keletkezhetnek a lemezes állványokban, amelyek veszélyeztetik az állványok teherbírását és elhajláshoz is vezethetnek. A saját konstrukció nem tette lehetővé a pontos polcterhelés meghatározását és nem álltak rendelkezésre rakománycímkék sem. A berendezés már nem felelt meg a Gaigher + Penn munkabiztonsági igényeinek. A részben saját hegesztésű konstrukció túl rugalmatlannak bizonyult a szakkereskedés széles termékkínálatához, mivel a tárolási szintek magasságának állítása nem volt lehetséges.

Perforálatlan acélprofilok garantálják a tartós stabilitást
Az OHRA új állványrendszerének minden teherhordó eleme perforálatlan, melegen hengerelt acélprofilokból áll. Ütközés esetén egyszerűen visszapattannak és tartósan megőrzik nagy teherbíró képességüket. Az állványok karcsú kialakítása kompakt raktározást tesz lehetővé kis alapterületen is. Az állványok mérete mintegy 6500 mm, és így négy tárolási szint kialakítása lehetséges (lábszinttel együtt). Az 1200 mm hosszú karos állványok egyenként 1200 kg terhet bírnak el és rugalmasan beakaszthatók, így a tárolási szintek magassága bármikor, szerszámok nélkül változtatható. A karos állványokat rács fedésű alátétekkel szerelték fel, amelyek így folyamatos tárolási lehetőséget biztosítanak zavaró támaszok nélkül – a Gaigher + Penn cégnél így az állványokon rugalmasan tárolhatók a lécek, lemezek vagy különféle kisebb méretű termékek. A mintegy 3 méter mély, az állványok által alátámasztott tető megvédi az árut a csapadéktól.

Több termék ugyanakkora területen
A Gaigher + Penn összesen öt darab, 18 méter hosszú állványsort telepített. Ez a régi állványokhoz képest jelentősen több termék tárolását teszi lehetővé ugyanakkora területen. Így a vállalat a már meglévő csarnokban is megfelelő helyet tudott kialakítani: a Gaigher + Penn ezt a helyet további OHRA-állványok elhelyezésére használta, melyeken lemezeket tárol. Így a szakkereskedés termékpalettáját a bádogosmunkákhoz szükséges további termékkínálattal bővíthette.

A Gaigher + Penn vállalatról:
Az 1908-ban alapított Gaigher + Penn mára a kiváló minőségű tető- és homlokzati termékek terén teljeskörű kínálatot biztosít ügyfelei számára. A müncheni székhelyű, családi tulajdonban lévő vállalat jelenleg tíz munkatársat foglalkoztat- A cég 5 millió euró értékű forgalmat generál.