Ugrás a fő tartalomra

Gerbrich

Galéria

Kinyitották a nagy hatékonyság ajtaját

A csehországi Velké Opatovicében székelő Gerbrich beltéri, tűzvédelmi és biztonsági ajtókat gyártó vállalat az OHRA karos állványokkal szerelte fel új gyárépületében lévő raktárát. A melegen hengerelt acélprofilokból készült állványok karcsú kialakításuk ellenére igen teherbírók. A Gerbrich így jelentős tárolókapacitást tudott kialakítani a rendelkezésre álló térben.

Az új épület logikus folytatása a Gerbrich 1897-ben alapított kis asztalosműhelyből a legmodernebb technológiával felszerelt termelővállalattá válásának. A nagy hatékonyságú gyártáshoz a szükséges anyagok – forgácslap- és laminált táblák, ajtókárpitok és az ajtók gyártásához szükséges egyéb alkatrészek – megbízhatóan rendelkezésre kell, hogy álljanak.

Áttekinthető és közvetlen hozzáférés

Az OHRA, az ilyen állványrendszerek európai piacvezetője, karos állványrendszerei az ehhez szükséges hatékony tárolási folyamatok alapját képezik: Az áruk és anyagok rendezetten, biztonságosan és áttekinthetően tárolhatók a különböző állványszinteken, és könnyen rendezhetők, például anyag vagy méret szerint. Minden cikk közvetlenül elérhető; a megfelelő darabok időigényes kezelése és keresgélése már a múlté. 

357 tonna gyártási alapanyag

A melegen hengerelt acélból készült stabil profilok karcsú kialakításuk ellenére igen teherbíróak. A Gerbrichben található állványok 6500 milliméter magasak, hét tárolási szintjük van, és a 2 méter hosszú karok mindegyike 700 kilogramm terhet bír. A Gerbrich egy 22,5 méter hosszú egyoldalas, valamint egy 19,5 méter hosszú kétoldalas állványsort telepített: Összesen 357 tonna össztömegű anyag tárolható rajtuk.

Hatékony folyamatok

Az OHRA átfogó koncepció kidolgozásában és optimális méretezésben nyújtott támogatásának köszönhetően a rendszer pontosan a Gerbrich gyártási követelményei szerint készült el. Ma a karos állványok gyors kezelést, a készlet jó áttekinthetőségét és nagy tárolási kapacitást tesznek lehetővé – és ezáltal biztosítják a hatékony termelést és a vállalat további növekedését.