Ugrás a fő tartalomra

Getzner

Gyors hozzáférés a fonaltekercsekhez

Egy évvel ezelőttig a gerai Getzner Textil Weberei vállalat a földön tárolta a kiváló minőségű ruházati damaszt gyártásához szükséges fonaltekercseket. Ez azonban újra és újra a fonalak sérüléseit eredményezte és nehezebb volt a hozzáférés az éppen szükséges fonaltekercshez. 2018 végétől kezdődően a vállalat állványos fonalraktárát az OHRA karos állványaival szerelte fel. A három darab, 25,2 m hosszú állvány összesen 124 darab, akár 800 kg súlyú fonaltekercsnek biztosít helyet. Így az állványok közvetlen hozzáférést biztosítanak az adott fonaltekercshez és a vállalat számára folyamatosan jól átláthatók a raktározott áruk. Az új állványoknak köszönhetően a fonaltekercsek sérülése is immár a múlté.

A Getzner Textil Weberei - a Getzner Textil AG egyik leányvállalata - a legmodernebb jacquard-szöveteket gyártó szövőipari vállalat, amely a nyugat-afrikai térség számára készít ruházati damaszt szövetet. A vállalat 233 munkatársa 240 légfúvókás szövőgépen több millió méter nyers szövetet állít elő. Az ehhez szükséges fonalak egy hengeren, a fonaltekercsen feltekerve helyezkednek el és felhasználásukig a raktárban tárolják azokat. Eredetileg a Getzner ezeket a fonaltekercseket a gyártócsarnok alagsorában, a földön tárolta. Ez egyrészt megnehezítette az adott fonaltekercshez való közvetlen hozzáférést, másrészt a be- és kirakodáskor egyre több sérüléshez vezetett. A vállalat számára továbbá alig volt átlátható a raktározás pontos helye.

Így 2018-ban a Getzner raktározási koncepciójának átalakítása mellett döntött: A földön való tárolás helyett a cég a fonaltekercsek tárolásához az OHRA állványrendszerének alkalmazását választotta. Az OHRA vállalat a karos állványok európai piacvezetője és kizárólag perforálatlan acélprofilokat használ állványainak összes tehertartó eleméhez. Ezáltal nagy teherbírás és stabilitás érhető el. Minden karos állványt az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően alakítanak ki, a tartozékok széles választéka pedig a legkülönbözőbb áruk raktározását teszi lehetővé. A Getzner vállalat számára az OHRA a 800 mm hosszú karokra - amelyek egyenként akár 800 kg teherbírásúak - konzolcsöveket szerelt fel. Ezek kíméletesen akadályozzák meg azt, hogy a 2,5 méternél hosszabb fonaltekercse legördüljenek a karokról. 

Az OHRA eddig összesen három karos állványt szállított és szerelt fel, amelyeken a lánchengerek három szinten tárolhatók. A 2,3-2,9 m magas állványokat az optimális helykihasználás érdekében az alagsor magasságához igazították. A vállalat tervei között már szerepel a raktár további bővítése az OHRA karos állványaival.

A Getzner Textil Weberei vállalatról:

A Getzner Textil Weberei GmbH, melynek központja 1997 óta a türingiai Gera városa, az osztrák bludenzi székhelyű Getzner Textil AG leányvállalata. A vállalatcsoport az afrikai kiváló minőségű ruházati damaszt vezető gyártója – ezeket az anyagokat szintén Gera városában készítik. A Getzner céget a divatszövetek, a színes inganyagok és a vállalati ruházat vezető beszállítójaként tartják számon, de műszaki textíliák is kiegészítik termékválasztékát. A társaság a fő telephelyén és leányvállalatainál kb. 1700 munkavállalót foglalkoztat, ebből csak a gerai székhelyen 233 munkavállaló dolgozik. 


Projektgaléria