Ugrás a fő tartalomra

Getzner

Galéria

cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls

Gyors hozzáférés a fonaltekercsekhez

Egy évvel ezelőttig a gerai Getzner Textil Weberei vállalat a földön tárolta a kiváló minőségű ruházati damaszt gyártásához szükséges fonaltekercseket. Ez azonban újra és újra a fonalak sérüléseit eredményezte és nehezebb volt a hozzáférés az éppen szükséges fonaltekercshez. 2018 végétől kezdődően a vállalat állványos fonalraktárát az OHRA karos állványaival szerelte fel. A három darab, 25,2 m hosszú állvány összesen 124 darab, akár 800 kg súlyú fonaltekercsnek biztosít helyet. Így az állványok közvetlen hozzáférést biztosítanak az adott fonaltekercshez és a vállalat számára folyamatosan jól átláthatók a raktározott áruk. Az új állványoknak köszönhetően a fonaltekercsek sérülése is immár a múlté.

A Getzner Textil Weberei - a Getzner Textil AG egyik leányvállalata - a legmodernebb jacquard-szöveteket gyártó szövőipari vállalat, amely a nyugat-afrikai térség számára készít ruházati damaszt szövetet. A vállalat 233 munkatársa 240 légfúvókás szövőgépen több millió méter nyers szövetet állít elő. Az ehhez szükséges fonalak egy hengeren, a fonaltekercsen feltekerve helyezkednek el és felhasználásukig a raktárban tárolják azokat. Eredetileg a Getzner ezeket a fonaltekercseket a gyártócsarnok alagsorában, a földön tárolta. Ez egyrészt megnehezítette az adott fonaltekercshez való közvetlen hozzáférést, másrészt a be- és kirakodáskor egyre több sérüléshez vezetett. A vállalat számára továbbá alig volt átlátható a raktározás pontos helye.

Így 2018-ban a Getzner raktározási koncepciójának átalakítása mellett döntött: A földön való tárolás helyett a cég a fonaltekercsek tárolásához az OHRA állványrendszerének alkalmazását választotta. Az OHRA vállalat a karos állványok európai piacvezetője és kizárólag perforálatlan acélprofilokat használ állványainak összes tehertartó eleméhez. Ezáltal nagy teherbírás és stabilitás érhető el. Minden karos állványt az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően alakítanak ki, a tartozékok széles választéka pedig a legkülönbözőbb áruk raktározását teszi lehetővé. A Getzner vállalat számára az OHRA a 800 mm hosszú karokra - amelyek egyenként akár 800 kg teherbírásúak - konzolcsöveket szerelt fel. Ezek kíméletesen akadályozzák meg azt, hogy a 2,5 méternél hosszabb fonaltekercse legördüljenek a karokról. 

Az OHRA eddig összesen három karos állványt szállított és szerelt fel, amelyeken a lánchengerek három szinten tárolhatók. A 2,3-2,9 m magas állványokat az optimális helykihasználás érdekében az alagsor magasságához igazították. A vállalat tervei között már szerepel a raktár további bővítése az OHRA karos állványaival.

A Getzner Textil Weberei vállalatról:

A Getzner Textil Weberei GmbH, melynek központja 1997 óta a türingiai Gera városa, az osztrák bludenzi székhelyű Getzner Textil AG leányvállalata. A vállalatcsoport az afrikai kiváló minőségű ruházati damaszt vezető gyártója – ezeket az anyagokat szintén Gera városában készítik. A Getzner céget a divatszövetek, a színes inganyagok és a vállalati ruházat vezető beszállítójaként tartják számon, de műszaki textíliák is kiegészítik termékválasztékát. A társaság a fő telephelyén és leányvállalatainál kb. 1700 munkavállalót foglalkoztat, ebből csak a gerai székhelyen 233 munkavállaló dolgozik.