Ugrás a fő tartalomra

Projektbericht Gitsche Holzhandel GmbH

Galéria

Karos állványok a fakereskedelem számára

800 raktárhely az új forgalmazó központban

2012 eleje óta a villachi (Ausztria) Gitsche Holzhandel GmbH a nagykereskedelmen belüli számos be- és kiszállítását egy új forgalmazó központon keresztül bonyolítja. Ez a raktár teljesen OHRA karos állványokkal van felszerelve. 800 raktárhely áll a leszabott fa és a különböző alapanyagok tárolása céljából rendelkezésre. A polcrendszer nem csak a rendelkezésre álló alapterület kedvező kihasználását, hanem a lapanyag kötelezően megkövetelt fekvő tárolását is lehetővé teszi.

Az új elosztó központban a Gitsche furnérokat, fa nyersanyagokat és lapanyagokat tárol 250 x 125 centiméteres mérettől 560 x 210 centiméteres nagyságig. A vállalkozás már ezt megelőzően OHRA karos állványokra cserélte a cég székhelyén meglévő polcrendszereket. Mivel meg volt győződve volt a melegen hengerelt normál építési acél magas minőségéről, a fakereskedelmi vállalkozás az új forgalmazó központját is OHRA polcokkal szerelte fel.

Ennek során figyelemmel kellett lenni egy sajátos szempontra: Az új raktárt integrálni kellett egy meglévő, egykori építőanyag csarnokba, amelynek a nyeregteteje viszonylag alacsony volt. Az OHRA modulokból álló polcainak köszönhetően a rendelkezésre álló magasságot optimálisan ki lehetett használni. A polcmagasság 3 méternél kezdődik a csarnok külső falánál és a csarnok közepénél fokozatosan 6 méter polcmagasságig emelkedik. Maximális magasságban hét polcsík került kialakításra. A közel 800 raktárhelyet elektromos targoncával szolgálják ki.

Az OHRA nem csak polcokat szállított és szerelt fel, hanem elvégezte a Gitsche számára az összes szükséges talajegyengetési munkálatot is. Így olyan raktár készült, amely teljesen megfelel a fa nagykereskedelem igényeinek. Az eredmény egy olyan raktár, amely karos állványaival a különböző nyersanyagok kapcsán jó tárolási lehetőséget nyújt és kiváló rendszerezési lehetőségeinek köszönhetően megfelelő átláthatóságot biztosít.

A Gitsche-ről

2003-ban történt alapításával a GITSCHE Holzhandel Ges.mbH. fakereskedő partnerként van jelen Karintiában és Kelet-Tirolban, és mint ilyen, a mesteremberek erős és megbízható partnere. A HOLZPARTNER fa- és fa alapanyag kooperáció, valamint a nemzetközi Holzland-Gruppe tagjaként a vállalkozás vevőinek széles szakismeretet, jól képzett munkatársakat, valamint integrált beszerzést, forgalmazást és marketinget kínál. A választék magában foglalja az összes lapanyagot és műanyag lapot, ajtókat, parkettákat és laminált padlót, valamint a konstruktív famunkák olyan anyagait mint a méretre vágott fa és furnérlemez. Egy modern gépekkel felszerelt feldolgozó központban kerülnek a az ügyfelek kívánságának megfelelően a lap nyersanyagok leszabásra és leélezésre. A csatlakozó fapiacon 500 m2-es felületen nagy számban beltéri ajtók és több mint 120 féle parketta és laminált padló kerül bemutatásra.