Ugrás a fő tartalomra

Götz und Moritz

Galéria

cantilever racking for building material
cantilever racking with vertical storage system
cantilever racking for building material
pallet racking for building material
pallet racking for building material
pallet racking galvanized
pallet racking galvanized
pallet racking for building material
pallet racking for building material
cantilever racking and pallet racking for building material
cantilever racking and pallet racking for building material
pallet racking warehouse for building material

Götz + Moriz: magasraktár 3-as kategóriájú földrengészónában

Götz + Moriz, Dél-Baden vezető építőanyag- és cserépkereskedelmi vállalata, jelentősen bővítette lörrachi telephelyét, ésa vállalat új raktárcsarnokot is épített, OHRA raklap- és karos állványokkal. A helyszín többféle szempontból is kihívást jelentett: az állványok egy részét lejtőn kellett megépíteni, számolni kellett a szélterheléssel, és ráadásul a helyszín 3-as kategóriájú földrengészónában helyezkedik el. Mindezek ellenére és az OHRA állványok stabil kivitele révén sikerült megépíteni a 9100 mm vázmagasságú, 25 200 kg összteherbírású és 5000 kg polcteherbírású állványrendszert.

A Götz + Moriz 2016-ban határozta el, hogy kibővíti lörrachi Építési és felújítási központját, amely a vállalat összesen nyolc telephelye közül a második legnagyobb. A több helyre a termékválaszték bővítése, az ügyfelek jobb kiszolgálása és a logisztikai folyamatok hatékonyabbá tétele miatt volt szükség. Eladdig az árukat nagyrészt a padlón, raklap-rakatokban és emelvényeken tárolták. A rendelkezésre álló állványok viszonylag alacsonyak és kis teherbírásúak voltak. 

Mivel Lörrach 3-as kategóriájú földrengészónában fekszik, az új OHRA állványok polcait és talplemezeit úgy kellett méretezni, hogy az ebből adódó terheléseket is kibírják. Az OHRA állványok már eleve teherbíróbbak, mert teherhordó elemeik nem lemezprofilokból, hanem melegen hengerelt acélprofilokból készülnek. Ezért tartóoszlopaik oldalirányú terheléstől sem törnek meg, még akkor sem, ha meglöki őket egy targonca. Mivel a kültéren több állványsor lejtős területen fut, az OHRA szakemberei lépcsőzetesre alakították ki a raklapos állványokat. A magasságkülönbségek kiegyenlítésére emellett távtartó lapokat helyeztek az állványtalp és a padlón fekvő rögzítőlemez közé. Az egyik oldalán nyitott raktárcsarnok állványai is nagyobb tervezési odafigyelést igényeltek, mert a csarnok egyik oldalának nyitottsági hányada meghaladja a 30 százalékot, és emiatt a szélterhelést is figyelembe kellett venni.

A nagyobb állványrendszerrel a Götz + Moriz lörrachi telephelye szélesebb és mélyebb termékválasztékkal tud ügyfelei rendelkezésére állni. Emellett a szabaddá vált felületek megkönnyítik a be- és kiszállítást. További előnyt jelent az ügyfeleknek a be- és kirakodási zónák átgondolt kialakítása és a rövidebb várakozási idő. 

A Götz + Moriz vállalat rövid ismertetése:

Az 1937-ben Wilhelm Götz által alapított Leopold Götz által alapított Götz + Moriz vállalat ma a Dél-Baden régióban épít(kez)ő, felújító és korszerűsítő vállalkozások és magánszemélyek elsődleges partnere. A vállalat nyolc telephelyen 330 munkatárssal dolgozik és teljes építési áruválasztékot kínál Dél-Badenben, valamint Svájc és Franciaország szomszédos régióiban. 1998 óta a vállalat a Wertheimer vállalatcsoport része, amely a Badenben és környékén elhelyezkedő 22 telephelyen kereken 1000 munkatársat foglalkoztat.