Ugrás a fő tartalomra

Hagebau Bolay

Galéria

pallet racking warehouse
pallet rack warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, galvanized

Az állványcsarnokos kivitelnek köszönhetően az új raktár minimális idő alatt készült el

A Stuttgart közelében, Rutesheimben található Hagebaucentrum Bolay új raktárat épített kertészeti és parkosítási termékei tárolására az OHRA karos és raklapos állványaival. Az új raktár részlegesen zárt csarnokként történő megvalósítása – ahol a polctartók egyidejűleg a tetőt és a falat is tartják – különösen lerövidítette az építési időt. 

A rutesheimi telephelyen már meglévő raktár, amely szintén OHRA állványokkal készült, nem biztosított elegendő kapacitást a kertészeti és parkosítási termékek kínálatának további bővítéséhez. Ezért a Bolay úgy döntött, hogy új raktárat épít egy új helyszínen, a meglévő piaccal szemben. A raktárra legfeljebb 1500 kg súlyú raklapos áruk, valamint legfeljebb 4000 mm hosszú tárgyak és fémkerítés-alkatrészek tárolására volt szükség. 

E különféle áruk tárolásához a Bolay a raklapos és karos állványok kombinációját választotta. A cég már 30 éve használja OHRA állványokat, és jól ismeri azok hosszú élettartamát és stabilitását. A teherviselő elemeknél perforálatlan acélprofilok alkalmazásának köszönhetően az OHRA állványai rendkívül teherbíróak, ezenkívül pedig az esetleges ütközések során rugalmasságuknak köszönhetően nem deformálódnak és tartósan megőrzik statikai tulajdonságaikat. Biztonságos tartószerkezetet biztosítanak a kb. 9 méter magas és 25 méter hosszú állványcsarnok tető- és falszerkezete számára. 

Az OHRA állványszakértői nagyon konkrétan ismertették a tervezett raktárt az ajánlattételi szakaszban, hogy a tervezési folyamatban elkerülhetők legyenek a hibák és félreértések. Különösen sikeresnek bizonyult a sok éves partnervállalatokra támaszkodás az összeszerelésben, mivel a projekt menetrendjének késedelme nagyfokú rugalmasságot igényelt az állványcsarnok felépítésében. 

A Hagebaucentrum Bolay rövid ismertetése:

Elfriede és Werner Bolay 1957-ben alapította a Bolay szállítócéget Rutesheimben. Az elmúlt 60 évben ebből fejlődött ki a hagebau bolay, Rutesheimben, Ditzingenben és Oberndorf am Neckarban. A Hagebaucentrum kereken 43 000 négyzetméter alapterületen óriási termékválasztékot kínál, csatornacsőtől a villanykörtéig, U-idomkövektől a jácintig. Összességében a vállalat közel 250 embert foglalkoztat.