Ugrás a fő tartalomra

HBK Dethleffsen GmbH

Galéria

Több hely és gyorsabb kiszállítás

A HBK Dethleffsen faáru- és építőanyagkereskedelmi vállalat teljesen átalakította treiai raktárbázisát. Az új 5000 négyzetméteres raktárba OHRA karos és raklaposállványok kerültek felszerelésre – a mozgóalvázas kialakítás és a Galler nevű „testvérvállalat” bejárható állványa révén a raktárkapacitás és a szállítási sebesség is megnövekedett a régi raktárhoz képest. 

A raktárban az építőanyagokat az építőmesterek és a magánépítészek igényei alapján készletezik. A tárolt árucikkek között különféle építőanyagok, akár 13 méter hosszú faáruk és különböző zsákos áruk vannak. Annak érdekében, hogy az ügyfelek számára a lehető legszélesebb termékválasztékot kínálhassák, a korszerűsítés fókusza a tárolókapacitás növelése volt – az árukat eddig kizárólag a többsoros karos állványokon tárolták. 

Ma egy 26 méter hosszú, 7 méter magas mozgó alvázas állványrendszer alkotja a raktár szívét. Az állványkocsik a rájuk szerelt állványokkal szorosan egymás mellett állnak. Ha szükség van egy árura valamelyik polcról, a kocsik szétjárnak és megnyitják a kívánt folyosót. Ilyen rendszerrel maximális helykihasználás érhető el. Tárolási kapacitása közel 100 százalékkal nagyobb a hagyományos „merev” polcokhoz képest. 

500 kg-ot meghaladó súlyú, szigetelőanyaggal megrakott raklapok tárolásához az OHRA szerelői a Galler cég két bejárható állványát is beépítették. Minden 7,35 m magas blokk öt csatornát tartalmaz. Ez az állványrendszer lehetővé teszi több raklap egymás mögötti tárolását és szintén optimális helykihasználást biztosít. 

A raktárt két raklapos állványrendszer teszi teljessé. A csarnok belsejében áll egy 27 m hosszú és 7 m magas, hat tárolási szintű állvány. Kívül egy 150 méter hosszú, öt tárolási szintű állványt építettek, minden egyes rekesz max. 4500 kilogrammal terhelhető. 

Az OHRA nemcsak a projekt állványrendszerét szállította és szerelte össze, hanem felmérte a padló teherbíró képességét, és telepítette a mozgó rendszer síneit és kocsijait is. A raktár 2016-ban készült el, és azóta a HBK Dethleffsen ügyfelei szélesebb termékkínálatot és sokkal rövidebb szállítási időket élveznek.

A HBK Dethleffsen vállalatról:

A HBK Dethleffsen GmbH családi vállalkozás, amely hosszú múlttal és hagyományokkal rendelkezik. Christian Dehtleffsen 1738-ban alapította Flensburgban. A vállalkozás mindig apáról fiúra szállt és ma a nyolcadik generációs Hayo Dethleffsen vezeti. A vállalat kereken 150 főt foglalkoztat és éves forgalma mintegy 30 millió euró. Nemzetközi építőanyag-szakkereskedőként elismert nevet alakított ki. Fő vásárlói építőipari vállalkozók, magánépíttetők és felújítók Schleswig-Holstein tartományban és Dániában.