Ugrás a fő tartalomra

Hechenblaickner

Galéria

Fakereskedelmi központi raktár

Eltolható polcokkal a fakereskedelmi tevékenység megduplázódott

Az M. Hechenblaickner Holzhandelsgesellschaft, Dél-Ausztria piacvezetője az OHRA karos állványainak köszönhetően megduplázta grazi központi raktárának kapacitását. A polcokat ezért szállító kocsikra helyezték - a targonca előtt midig csak az a járat nyílik meg, amelyből az árut ki kell venni.

A Hechenblaickner grazi központi raktárában - a fa mega áruházban - 20.000 négyzetméteren méretre vágott fát, furnért, keményfa lapokat és félkész termékeket árul ablakokhoz és ajtókhoz. Idáig az árukat blokkonként tárolták a földön. Ehhez a tárolt áruk növekvő száma miatt egyre gyakrabban költséges átrakodásra volt szükség. Az akár 6 méter magas, több, mint 1 méter széles és akár 3.000 kilogramm súlyú csomagok esetén ehhez sok időre volt szükség,ezentúl a gyakori mozgatás gyakran kárt okozott a tárolt fatermékekben.

Az árucikkekhez való hozzáférési idők rövidítése és a tárolási felület jobb kihasználása érdekében ezért a Heckenblaickner a központi raktár eltolható polcokkal történő felszerelése mellett döntött. A grazi fakereskedelmi vállalkozás a polcok szállítására a németországi kerpeni székhelyű OHRA konzolspecialistát választotta. A vállalkozás nem csak az eltolható polcok építése kapcsán rendelkezett tapasztalatokkal, hanem biztosítani tudta a jövőbeni üzem számára a szükséges szolgáltatást is. További előny volt a tömörfalú, melegen hengerelt acélból készült polcállványok csekély szélessége. Így a polcok közti járatok szélesebbek lettek, így lehetővé vált a front és oldaltargoncák használata is.

Az OHRA végezte a komplett polcrendszer felépítését. Ide tartozott a szállító kocsikhoz tartozó, a tulajdonképpeni csarnok építése előtt a szabadban lévő sínek szerelése. Az összesen 60 m hosszú, négy-öt síkkal rendelkező, akár 9,2 méter magas karos állvány közül kettő stabilan az aljzatba került lecsavarozásra. A maradék nyolcat 58 méter hosszú szállító kocsira az OHRA szerelte. A szállító kocsik elektromos hajtásúak, a targoncáról távirányítással nyithatók. Csak a kívánt járat nyílik meg - ilyen módon a meglévő felületen a raktárkapacitás csaknem megduplázódik.

A Hechenblaickner ilyen módon a raktárfelületet a lehető legjobban használja ki, ezenfelül a raktárrendszer a rendelkezésre álló áruk kapcsán érezhetően jobb áttekintést kínál. Egyidejűleg egyértelműen csökkent az áruk kapcsán a hozzáférési idő - az esti rendelések most már közvetlenül másnap teljesíthetők. Az árucsomagokat most nem kell gyakran áthelyezni, így az áruk károsodása elkerülhető.

A Hechenblaicknerről

A Hechenblaickner Holzhandelsgesellschaft m.b.H.-t 1953-ban alapították A grazi vállalkozás a méretre vágott fa, a furnérok és fa nyersanyagok specialistája. A termékpaletta állandó kiterjesztésének köszönhetően a vállalkozás ma Ausztria egyik legnagyobb méretre vágott fa, furnér, ablakélfa és keményfa raktára. Grazban található az asztalosok, ablakgyártók és lakberendezők eladási és kiszállító raktára. Ausztria legmodernebb, klímaberendezéssel és automatikus magas polccal ellátott vágott fa raktára, a modern csarnokok méretre vágott fával, ablakélfával és keményfa lemezekkel teli magas polcai garantálják a gyors kiszállítást.