Ugrás a fő tartalomra

Holz Herbst GmbH

Galéria

Raklapos és karos állványok a fakereskedelembe

a melegen hengerelt polcprofiloknak köszönhetően kevesebb kár a Holz Herbst-nél

A Holz Herbst fakereskedőnél (Lüneburg) a fából készült termékek mozgatása során az áruk és a fából készült termékek mindig kárt szenvedtek. Az új, tömörfalú, melegen hengerelt acélprofilból gyártott OHRA-polcokkal a vállalkozás minimalizálhatta ezeket a károkat. A masszív építési mód egyidejűleg lehetővé teszi a magasabb polcok kiegészítő raksíkokkal történő beépítését, így a tárolási kapacitás növelhető.

A Holz Herbst mindenek előtt a hivatásos fafeldolgozó körében - a súlypont az ácsiparon - ismert magas szintű szolgáltatást nyújtó beszállítóként. Ilyen módon szállít például a vállalkozás egyénileg kiválasztott árukat közvetlenül az építkezés helyére. Ennek kapcsán a raktár kulcsszerepet játszik. Nem csak megfelelő mennyiségű anyagot raktároz, de lehetővé teszi a zökkenőmentes kiválasztást is. Ezzel szemben a régi raktárak nem tudtak eleget tenni az ügyfelek áruminőséggel és szállítási sebességgel kapcsolatos emelkedő igényeinek. Az egyre szűkebbé váló tárolási kapacitás következtében az árut gyakran kellett áthelyezni az árukhoz való hozzáférés biztosítása érdekében. Ez időbe került és károkhoz vezetett - nem csak az áruban, hanem magukban a polcokban is.

Ezért a Herbst raktárterületeit OHRA-polcokkal szerelte fel. A kerpeni (Németország) vállalkozás többek között a fakereskedelemben használatos polcmegoldásokra specializálódott. A Holzot különösen a polcok masszív minősége győzte meg. A lemezből készült polcokkal szemben az OHRA melegen hengerelt acélprofilokból készített polcai ütközéskor rugalmasan kitérnek, nem görbülnek be - így tartósan megőrzik teherbírásukat.

A Holz Herbst már 1993-ban három csarnoka közül az elsőt OHRA-polcokkal rendezte be. 1996-ban következett a második, 2012-ben a harmadik csarnok. Mivel a Herbst a puszta csavartól a 18 méteres enyvezett összekötőig a legkülönbözőbb árukat tartja raktáron, a vállalkozás az OHRA különböző karhosszúságú karos állványait és a 2.700 milliméter rekeszszélességű raklapos polcait alkalmazza. A polcsorok átlagosan 36 méter hosszúak és 7 méteres magasság mellett hat raksíkot kínálnak.

Összességében a Holz Herbst az OHRA-polcrendszerekkel jelentősen emelni tudta tárolási kapacitását és az árukhoz való hozzáférhetőséget. Egyúttal csökkenthetők voltak az áron és a polcokon okozott károk is. Nincs szükség a polcrendszerek drága javítására, a raktárbiztonság a targoncákkal történő esetleges ütközések esetén is megmarad.

A Holz Herbstről

A lüneburgi székhelyű Holz Herbstet már 1865-ben megalapították- akkoriban mozgó fűrészüzemként. Ma a vállalkozás 48 munktársat alkalmaz, akik évente kb. 11 millió euró forgalmat bonyolítanak. Mindenek előtt a Lüneburg 75 kilométeres körzetében elhelyezkedő ipari ügyfeleknek szállít fát, fatermékeket (pl. parketta, ajtók és faszálas szigetelő anyagok) és járulékos termékeket.