Ugrás a fő tartalomra

Holz Possling

Galéria

Karos állványok a fakereskedelem számára

Egyedi raktármegoldás egy kézből a teljes készletre

A Holz Possling, Berlin és Magdeburg legnagyobb fakereskedése teljes árukészletének három telephelyen történő tárolására OHRA-polcpkat használ. A kerpeni (Németország) székhelyű specialista karos, raklapos és függőleges polcai modulokból álló felépítésüknek köszönhetően a teljes árukészlet legkülönfélébb termékei számára kínálnak helyet. A berlini fakereskedő a polcrendszerekkel optimálisan kihasználhatja a rendelkezésre álló helyet és csökkentheti az árumozgatással kapcsolatos ráfordításokat.

Eredetileg a Possling az áruit - a fa és fából készült nyersanyagok mellett csempék, kövek, zsákos áruk és más építőanyagok is a kínálathoz tartoznak - fából készült csarnokokban és barakkokban tárolta. Azonban az ezzel a raktárrendszerrel kapcsolatos rossz helykihasználás és jelentős kézierő-alkalmazás modern megoldást követelt. Így a Possling raktárát különböző, az OHRA Regalanlagen GmbH-tól származó polcokkal szerelte fel. A kerpeni polcspecialista hatalmas választékkal győz meg: A karos és raklapos polcok mellett (akár raklapos kivitelben) a Posslingnak ajtók és keretek tárolására, valamint lemezek álló tárolására szolgáló speciális polcokra volt szüksége.

Ennek során az OHRA-rendszer lehetővé tette a polcrendszerek alakítása során felmerült igények teljesítését. Így akár 14 méter hosszú fákat olyan karos állványokon tárolnak, amelyek 2.350 milliméteres polchosszúkkal az egyébként szokásos tároló mélység kétszeresét kínálják. Az akár 6 méter magas és 50 méter hosszú konzolos sorok lehetővé teszik ezenkívül a rakfelületek magas fokú kihasználását. A kültéri karos állványok ezenkívül tetővel rendelkeznek, ennek során a Possling kívánságára 4 méteres hosszal különösen hosszú tetőkarok kerültek alkalmazásra. A raklapos polcokat az OHRA különböző köztes rekeszekkel szerelte fel a zsákos áruk, kövek stb. biztonságos és helytakarékos tárolása érdekében.

Az első polcok felépítése óta a Possling raktárait rendszeresen modernizálta és kiegészítette. Ennek során az OHRA nem csak polcokat szállított és szerelt, hanem elvégezte a különböző áruk biztonságos tárolásával kapcsolatos szükséges statikai számításokat is.

A Holz Posslingról

Az 1841-ben alapított, berlini székhelyű Possling GmbH & Co. KG még ma is családi vállalkozás. A nagy- és kiskereskedelem specialitása még mindig a fa. A vállalkozás a durva gerendáktól a gyalult áruig vastagságok, hosszok és profilok nagy választékát kínálja. A választék a parkettától a szarufáig, téli kerttől a kertkerítésig, a falapoktól az ablakélekig terjed. A szaküzlet ezt a választékot szerszámokkal, gépekkel, fürdőszoba-cikkekkel, elektromos árukkal, festékekkel és rögzítő anyagokkal egészíti ki. A vállalkozás három telephelyen közel 450 munkatársat foglalkoztat és évente kb. 100 millió eurós forgalmat bonyolít.