Ugrás a fő tartalomra

Holzwerkstoffe Gfeller AG

Galéria

Holzwerkstoffe Gfeller: Több raktárhely és nagyobb hatékonyság

Karos állványok a faanyag-kereskedelem számára

A svájci Landquart székhelyű Holzwerkstoffe Gfeller AG az OHRA cég karos állványrendszerével bővítette raktárát. Ezek a megkövetelt rugalmasságot kínálják és masszív építésmódjuknak köszönhetően akár 6,7 méter raktármagasságot is lehetővé tesznek.

A Gfeller cég Graubünden kanton egyik vezető faanyag-kereskedője. A Woodpecker Holdinghoz tartozó vállalat testvércégeinek társulásával a svájci asztalos és ács üzemek legnagyobb beszállítói közé tartozik. Az áruválaszték bővülése és új termékek bevezetése a rendelkezésre álló raktár bővítését tették szükségessé. Ennek során a raktári folyamatok optimalizálására is sor került, így sikerült realizálni a raktárfelület jobb kihasználtságát és raktári eljárások nagyobb hatékonyságát. A vállalat ehhez a rendelkezésre álló állványrendszer bővítése mellett döntött.

Mivel a raktárnak a legkülönbözőbb lemezek – tömör fa lemezek, OSB-, faforgács-, rétegelt fa-, MFP-lemezek és érzékeny furnérozott faforgácslemezek – számára kell helyet kínálnia, ezért egy többfunkciós állványrendszerre volt szükség. A Gfeller cég rendelkezésére álló raktárát ezért az OHRA karos állványaival bővítette: A cég, melynek székhelye a németországi Kerpen városában van, európai szinten piacvezető a karos állványrendszerek területén. Polcainak valamennyi tartóeleme tömör falú, melegen hengerelt acélból készült. A stabil szerkezet nagy raktározási magasságokat, valamint keskeny építésmódot és így magas felület-kihasználást tesz lehetővé. A Gfeller cégnél 7 méternél magasabb tartóelemek kerültek alkalmazásra, amelyekkel kilenc szinten sikerült realizálni a raktározást.

Az OHRA karos állványainak további különlegessége a rugalmasság: A tartókarok 100 milliméteres raszterben vannak a tartóelemekbe akasztva, csavarozás vagy hegesztés nélkül. A karok így szerszámok nélkül állíthatóak - az állványokat gyorsan az új adottságokhoz lehet igazítani.

A Gfeller cég kereken 100 000 eurót fektetett a raktár bővítésébe. Az egy- és kétoldalú állványok hét különböző hosszúságú sora, ma jelentősen több raktárhelyet biztosít, és hatékony folyamatokat tesz lehetővé a raktárban. A különböző 1 850, 2 000 és 2 500 milliméter karhosszúságoknak és akár 1 000 kilogramm (ill. 850 kilogramm a 2,5 méter hosszú karok esetén) hasznos tehernek köszönhetően az állványok a helyi adottságokhoz és a különböző raktározott árukhoz igazítva lettek méretre szabva.

A Holzwerkstoffe Gfeller cégről

A Woodpecker Holding AG vállalatai több mint 80 éve tevékenykednek a minőségi faanyagok kereskedelmében. A Holzwerkstoffe Gfeller AG mellett öt további cég dolgozik a szakmában. Jogilag valamennyi cég különálló, a csoporton belül nagy mértékű önállósággal rendelkezik, és erősen saját régiójában gyökerezik. Ezt az áruválaszték is tükrözi és olyan termékeket kínál, amelyekre regionálisan van igény. A Gfeller cég összesen 40 dolgozót foglalkoztat és 27 millió CHF forgalmat bonyolít.