Ugrás a fő tartalomra

HTI Dinger & Hortmann

Galéria

cantilever racking galvanized
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Egyedi igényekre szabott rakoncás állványok és karos állványok a hatékony cső logisztikáért

A Chemnitzben működő új, központi csőraktárával a HTI Dinger & Hortmann mélyépítésre és ipari technológiákra szakosodott nagykereskedő cég jelentősen növelte logisztikai folyamatainak hatékonyságát. Számos különböző hosszúságú és súlyú csövet, pl. csőkötegeket tárolnak a 30 darab OHRA rakoncás állványon. A fekvő tárolás lehetővé teszi az egyes csőtípusok célirányos elhelyezését és kivételét, amelyet négy híddaruval végeznek. Így a csövek a teherautóról közvetlenül a rakoncás állványra helyezhetők megfordítás, lerakodás vagy más típusú tehermozgatás alkalmazása nélkül. A csövekhez történő szelektív hozzáférés, valamint az egyszerű kezelés különösen hatékony cső logisztikát tesznek lehetővé. Továbbá az OHRA karos állványai a könnyebb, műanyagból vagy vékony falú acélból készült csövek számára a csarnok belső és külső falai mentén biztosítják a helytakarékos tárolást. 

A tehergépjárművek közvetlenül egy kétsávos összekötőúton hajthatnak be a csarnokba szállításkor vagy átvételkor. A rakoncás állványok a menetiránynak megfelelően helyezkednek el, így a híddaruktól érkező csövek megfordítás nélkül, közvetlenül a rakoncás állványok rakodófelületére emelhetők. A be- és kirakodás így a lehető leghatékonyabb módon végezhető. A rakonca-polcok nagysága lehetővé teszi, hogy minden csőtípust saját polcon tároljanak. Így a különböző csövekből álló megbízások gyorsan összekészíthetők. A rakoncás állványok a HTI-nél kapható, számos különböző cső méretéhez és a polcteherbíráshoz igazodnak – a berendezés 3-12 méter hosszúságú áruk tárolására alkalmas állványokból áll, melyek polcteherbírása 1-10 tonna között mozog. Az állványokat a HTI egyedi igényeire tervezték – így érhető el a rendelkezésre álló raktárfelület nagyobb kihasználtsága. 

A nehéz és hosszú csövek, illetve csőkötegek a rakoncás állványokon találnak megfelelő helyre, a könnyű csöveket pedig az OHRA karos állványain tárolják. A kb. 5 méter magas, horganyzott állványokat részben a csarnok belső falai mentén, részben pedig körben a külső falak mentén rögzítették. A csövek biztonságos tárolását az 1,4 méter hosszú és akár 640 kg teherbírású karok végén elhelyezkedő rögzítőcsapok és hüvelyek biztosítják. 

Az új raktár központosítja a HTI eddigi különböző kisebb, több részre osztott logisztikai raktárcsarnokait. A vállalatot nemcsak az állványtechnológia, hanem az OHRA kompetenciája, megbízhatósága és a megbízás gyors teljesítése is meggyőzte. A megbízás kiadása és az üzembe helyezés között mindössze három hónap telt el. A HTI az új csőraktárnak köszönhetően élvezi az optimális raktározási folyamatok előnyeit és a csökkentett logisztikai költségeket. 

A HTI Dinger & Hortmann vállalatról:

A HTI Dinger & Hortmann KG széles választékkal rendelkező, mélyépítésre és ipari technológiákra szakosodott nagykereskedő cég. Ügyfeleik közé elsősorban a közművek, a vízi forgalmi szövetségek, hulladékfeldolgozó vállalatok, csővezeték építő cégek és ipari üzemek tartoznak. Az ügyfelek többek között a garantált, kellő időben történő építési projekt-ellátási szolgáltatásból profitálnak. A HTI Dinger & Hortmann KG az 1996-ban alapított HTI „Mitteldeutschland” GmbH & Co. Handels KG vállalatból nőtte ki magát. Egy évvel később a cég a mai székhelyét a Drezda melletti Klipphausenbe tette át. A vállalat ma Sachsen és Sachsen-Anhalt tartományokban tizenkét telephelyen van jelen. A HTI Dinger & Hortmann KG a középvállalkozásokat tömörítő HTI-csoport része és Németországban 65 telephellyel rendelkezik, valamint öt további európai országban vannak társaságai. A HTI pedig a CG-csoport tagja, amely önálló, közepes méretű nagykereskedő cégek összefonódásából áll. A csoporthoz egész Németországban több mint 100 vállalat tartozik 650 telephellyel, valamint további 14 vállalat európai országokban. A GC-csoport teljes körű épületgépészeti beszállítóként a kereskedelemben használt összes márkás termék szállításával foglalkozik.