Ugrás a fő tartalomra

Investa

Galéria

Rugalmasság a lemezraktárban

A karos állványok alkalmazkodnak a változó követelményekhez

A lengyel Investa Sp. z.o.o., az acél, nemesacél ás alumínium termékek specialistája rendelkezik egy központi raktárral és Lengyelországon belül különböző telephelyekkel, amelyeket az OHRA szerelt fel karos állványokkal. Különösen a beakasztható karoknak köszönhetően a állványrendszer emeltszintű rugalmasságot kínál, és folyamatosan hozzáigazítható a gyorsan növekvő vállalkozás változó igényeihez.

1987-es alapítása óta a lemezek és fémtermékek kereskedelmében Lengyelország piacvezető szállítójává vált. Az időközben az európai Amari-Metall-Gruppe-hoz tartozó vállalkozás közel 300 munkatársa 2011-ben megközelítőleg 100 millió eurós forgalmat bonyolított. A lemezfeldolgozás területén nyújtott átfogó szolgáltatások egészítik ki a termékportfóliót. Az Investa ilyen módon rendelkezik a lemezhajlításhoz, lézeres és vízsugaras vágáshoz, valamint a csiszoláshoz és polírozáshoz szükséges gépparkkal. Ezenkívül rudak, profilok, csövek és egyéb kiegészítők teszik teljessé a termékpalettát.

Az ügyfelek teljeskörű kiszolgálása érdekében, az Investa Lengyelországban folyamatosan bővíti telephelyeit. Az akár 3.000 mm hosszú és 1,500 mm széles lemezek, valamint az akár 6.000 mm hosszú profilok és csövek tárolásához az Investa az OHRA karos és raklapos állványait használja. Az OHRA karos állványainak jellemző tulajdonsága a függőleges oszlopokba beakasztott karok: Nagy terhelés esetén is rugalmasak maradnak és ütközéskor (pl. targonca) kitérnek, így a konzol és az áru nem károsodik. Az OHRA a állványrendszerekhez kizárólag, melegen hengerelt acélt használ, amely ütközés esetén kihajlik, de terhelhetőségét megtartja. Az állványok karjai 100mm-ként állíthatóak, a karok beállítása szerszám nélkül megvalósítható.

"Ez lehetőséget biztosít nekünk arra, hogy a tárolószint magaságát bármikor megváltoztassuk. Ez növeli a raktár rugalmasságát", magyarázza Dariusz Czapiewski, az Investa ügyvezetője. "A meglévő polcokat kiegészíthetjük extra karokkal és oszlopokkal, vagy az egyoldalas állványokat kétoldalúvá alakíthatjuk." - A rugalmasság mellett a minőség és gazdaságosság is fontos szerepet játszot, hogy az Investaa raktárjait az OHRA karos és raklapos állványaival szerelje fel. "A melegen hengerelt acéloknak köszönhetően az OHRA állványrendszerei extrém módon ellenállnak a deformálódásnak, hiszen a mozgó karok az állványokatgyakorlatilag elpusztíthatatlanná teszik. Maga a polc és a targoncák karbantartási költségei tekintetében az OHRA állványrendszerei a legköltséghatékonyabb megoldást kínálják.

Az Investa-ról:

A Pruszcz Gdanski-ban található Investa Sp. Z.o.o.-t 1989-ben alapították. A vállalkozás az acélból, nemesacélból és alumíniumból készült termékek gyártását, a lemezfeldolgozással egészítette ki. Az Amari Csoporthoz történő csatlakozással az Investa a lengyel piacon betöltött pozícióját tovább erősítette, és ma ágazat vezető. Az Investa ipari üzemeknek, közepes szállítóknak és gyártóüzemeknek ugyanúgy szállít, mint acél, nemesacél és alumínium termékeket feldolgozó kézműves üzemeknek.