Ugrás a fő tartalomra

Investzal

Galéria

Hatékonyabb hozzáférés a tekercsekhez

Az Invesztál vállalat alapanyagait olyan különböző (színes) fémlemezekből készült tekercsek alkotják, amelyekből a cég az eltérő formájú és típusú tetőfedéseket és csatornarendsereket gyárt. A vállalat a tárolást eddig a padlón oldotta meg, valamint egy olyan raklapos állványon, ami nem volt ideális a tekercsek tárolására. Az OHRA új, méretre szabott, nagy teherbírású raklapos állványaival a vállalat mérsékelni tudta a tekercsekben keletkező sérüléseket és hatékonyan használhatja ki az új raktárcsarnokban rendelkezésre álló helyet.

Különleges anyagokból készült tekercsek
A magyar Invesztál vállalat szigetszentmiklósi székhelyén többek között cserepes- és trapézlemezeket, kerítésléceket és komplett ereszcsatorna rendszereket gyárt. Alapanyagaik a legkülönfélébb fém tekercsekből és lemezekből állnak: horganyzott, színes horganyzott, (részben színes) alumínium tekercsek és lemezek. A fém tekercsek 1500-5000 kg súlyúak, melyeket az OHRA polcain tárolják. Mivel a korábbi raktár elérte maximális kapacitását, így a vállalat egy új raktárcsarnokot létesített.

Testreszabott állványszerkezet
A régi raktári koncepció, ahol a termékeket a földön és a termékhez részben megfelelő állványrendszeren tárolták, a tekercsek folyamatos sérüléséhez vezetett és magas tárolási költségeket idézett elő. Ezért az Invesztál úgy döntött, hogy az új raktárát az OHRA speciálisan méretre kialakított, nagy teherbírású állványaival szereli fel. A kerpeni raktártechnikai szakemberek ezért egy 19,9 m hosszú állványsort szállítottak le, melyet az Invesztál Kft. szakemberei telepítettek, amelyben 6 m magasan öt tárolási szint kapott helyet, egyenként 5000 kg teherbírással. A robusztus raklapos állványok melegen hengerelt, minőségi acélprofilokból állnak, ez biztosítja a nagy teherbírást és a biztonságos kezelést. Az egyes rekeszek magassága 100 milliméteres raszterben állítható. Az Invesztálnak készített állvány méreteit úgy alakították ki, hogy a tekercseket biztonságosan lehessen tárolni a fa raklapokon.

A vállalat az új állványrendszernek köszönhetően a lehető legnagyobb raktárkapacitást érheti el a rendelkezésre álló területen. A korábbi tároláshoz képest egyszerűbb, megbízhatóbb és gyorsabb lett a tekercsekhez való hozzáférés.