Ugrás a fő tartalomra

ITS Rotterdam

Galéria

Kombinált karos és raklapos raktár

Magas polcok építőanyagok és faanyagok számára

A Rotterdamban található ITS holland építőanyag és fakereskedelmi vállalkozás új raktárépülete a kiválasztott és raktározott áru összegyűjtését egy épületben teszi lehetővé. A raktár olyan 9 méter magas polcrendszerekkel van felszerelve, amelyek 460 raklaphelyet, valamint 396 karos állványt foglalnak magukban.

Az ITS Rotterdamm egyben építőanyagok és faáruk nagykereskedője, valamint barkácsolók és kézművesek áruháza. Rendelkezik egy olyan asztalosműhellyel, amely méretre szabott ablakokat, ajtókat és kereteket kínál. Ezzel a szokatlan kombinációval az ITS sikeresen tölt be egy különleges helyet a piacon. A cég rotterdammi székhelyén lévő új raktárral sikerült összekötni az eddig elválasztva tárolt kiválasztott árukat és a nagykereskedőknek szánt ömlesztett árukat.

Az ehhez szükséges polcokat az OHRA szállította, a karos és raklappolcok kerpeni (Németország) specialistája. Az ITS nem csak a tömörfalú, melegen hengerelt normál építési acélból gyártott polcrendszerek minőségéről volt meggyőződve, de az OHRA modulos koncepció alapján az ITS logisztikai központjának raktározási feladataihoz egy testre szabott megoldást is ajánlott.

A faanyagok, lapok és építőanyagok tárolásához az OHRA mindössze két hónap alatt tizenegy, karos polccal ellátott ellátott, 36 méter hosszú sort, valamint kettő raklapos polcsort rendezett be. A 9 méter magas polcsorral a rendelkezésre álló terület a lehető legjobban kihasználásra kerül, a négyutas targoncák járatai csökkentésre kerültek. A raklapos polcok 2,700 milliméteres rekeszszélességgel hat síkon összesen 462 felállítási helyet kínál. A karos állványok kilenc síkon teszik lehetővé lemezek és hosszú faanyagok tárolását, a karhosszúság 1.100 és 1.550 milliméter között változik. Mivel az ITS nehéz keményfákat is forgalmaz, egyes polczónák nehéz terhek tárolására lettek kialakítva.

A lábterületre szerelt vezérsínek lehetővé teszik a 2.530 milliméter széles polcjáratok használatát a külön a Hubtex által gyártott keskeny járató targoncák számára. Az első három polcsík a megbízásokkal öszefüggő kiválasztott anyagok raktározását szolgálja, a felső rész az ömlesztett áruk elhelyezését szolgálja.

Az optimális építési folyamat elősegítése céljából az OHRA először polcokat tervezett, ezt követően igazították hozzá az épületkorpuszt a polcrendszerhez. Ez a polcszerelés kivitelezése során megfelelően nagyfokú precizitást követelt meg, de az ügyfél részére előzetesen az épület beruházási költségeinek optimalizációját biztosította.