Ugrás a fő tartalomra

J. Stocker Fensterbau AG

Stocker ablakok: Optimális helykihasználás

Az OHRA új, mozgatható állványrendszere lehetővé teszi a J. Stocker Fensterbau AG számára, hogy minimális többlet helyigénnyel jelentősen megnövelje fűrészárú-tárolási kapacitását. A négy darab, kétoldalas, állványkocsira szerelt karos állvány lehetővé teszi a raktárfelület növelését és a raktározási utakat is lerövidíti. A berendezés rádiókapcsolaton keresztül vezérelhető például a targoncából, vagy alternatívaként manuálisan az állványkocsiról. A rádiós távirányítás lehetővé teszi az olyan speciális funkciókat is, mint az állványok pozícionálása a manuális komissiózáshoz, vagy az egyik csarnokkapun való áthaladás automatikus engedélyezését, ha egy bizonyos ideig nem észleltek mozgást. A berendezés távirányítóját úgy bővítették, hogy a négy csarnokkaput is vezérelni lehessen vele.

A Stocker egyedi fa és fa-fém ablakokat gyárt minden típusú épülethez. A legkorszerűbb gyártásnak köszönhetően az üzem gyorsan és rugalmasan képes az ügyfelek igényeire reagálni. A faanyag méretre vágásának bővítése jelentősen nagyobb tárolási kapacitást igényelt az ablakok alapanyagaként szolgáló, hat méter hosszú fűrészáru számára. Erre azonban lehetőleg kevés helyet szerettek volna áldozni a meglévő csarnokban. A Stocker ezért egy mozgatható OHRA állványrendszert telepített: Az állványrendszer egy padlóhoz rögzített karos állványból, valamint négy darab, állványkocsira telepített kétoldalas állványból épül fel. A kocsik egy kompakt tároló tömbbé tolhatók össze, így mindig csak egy állványfolyosó nyílik meg a rakodást végző négyutas targonca számára – ez különösen jó helykihasználást biztosít. A négy mozgatható állvány 6,4 méter hosszú, és ötméteres maximális betárolási magassággal, valamint öt állványszinttel rendelkezik. Mindegyik kocsi 39 tonnával terhelhető.

A berendezés kezelése két rádiótávirányítóval történik vagy manuálisan az állványkocsiról. Mivel az állványok több, mint 16 méter hosszú mozgástartománya keresztez egy szomszédos csarnokba vezető átjárót, egy további gombot szereltek fel a csarnokkapura, amellyel meg lehet nyitni a megfelelő állványfolyosót. Emellett úgy programozták a vezérlést, hogy az állványok automatikusan szabaddá tegyék az átjárót, ha tíz percig nem észleltek mozgást. Az állványrendszer vezérlése az összesen négy csarnokkapu vezérlését is lehetővé teszi – így a targoncavezetőnek csak egy távirányítóra van szüksége, amellyel mind az állványokat, mind a kapukat kezelheti. Továbbá az állványok a vezérléssel egy komissiózási állásba is vezérelhetők: Ilyenkor mind az öt állvány közötti folyosó nyitva van, hogy kézzel lehessen faanyagot kivenni.

A 2020 augusztusában beüzemelt állványrendszer nemcsak biztosítja a szükséges tárolási többletkapacitást, hanem összességében lényegesen hatékonyabb és kényelmesebb faanyagkivételt is lehetővé tesz.

A J. Stocker Fensterbau AG bemutatása:

1981-ben Hans Stocker átvette apja asztalos műhelyét, és megalapította a J. Stocker Fensterbau AG-t. Ekkor lett a főtevékenység az ablakok gyártása. 2013-ban végül Daniel Egli vette át a vállalkozást. A Stocker ma 25 munkatársat foglalkoztat, és különböző épülettípusokhoz méretre gyártott ablakokkal látja el ügyfeleit Baden, Luzern és Zug környékén. A gyártás központi eleme egy korszerű Weinig-Conturex berendezés. A berendezés teljesen automata módon és maximális pontosággal dolgozza fel a beérkező fát, és készíti három munkaállomáson a kívánt profilméreteket és típusokat. Ezután automatikusan lefesti, majd kiváló minőségű ablakokká szereli össze az összeállított kereteket.


mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system