Ugrás a fő tartalomra

J. Stocker Fensterbau AG

Galéria

mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system

Stocker ablakok: Optimális helykihasználás

Az OHRA új, mozgatható állványrendszere lehetővé teszi a J. Stocker Fensterbau AG számára, hogy minimális többlet helyigénnyel jelentősen megnövelje fűrészárú-tárolási kapacitását. A négy darab, kétoldalas, állványkocsira szerelt karos állvány lehetővé teszi a raktárfelület növelését és a raktározási utakat is lerövidíti. A berendezés rádiókapcsolaton keresztül vezérelhető például a targoncából, vagy alternatívaként manuálisan az állványkocsiról. A rádiós távirányítás lehetővé teszi az olyan speciális funkciókat is, mint az állványok pozícionálása a manuális komissiózáshoz, vagy az egyik csarnokkapun való áthaladás automatikus engedélyezését, ha egy bizonyos ideig nem észleltek mozgást. A berendezés távirányítóját úgy bővítették, hogy a négy csarnokkaput is vezérelni lehessen vele.

A Stocker egyedi fa és fa-fém ablakokat gyárt minden típusú épülethez. A legkorszerűbb gyártásnak köszönhetően az üzem gyorsan és rugalmasan képes az ügyfelek igényeire reagálni. A faanyag méretre vágásának bővítése jelentősen nagyobb tárolási kapacitást igényelt az ablakok alapanyagaként szolgáló, hat méter hosszú fűrészáru számára. Erre azonban lehetőleg kevés helyet szerettek volna áldozni a meglévő csarnokban. A Stocker ezért egy mozgatható OHRA állványrendszert telepített: Az állványrendszer egy padlóhoz rögzített karos állványból, valamint négy darab, állványkocsira telepített kétoldalas állványból épül fel. A kocsik egy kompakt tároló tömbbé tolhatók össze, így mindig csak egy állványfolyosó nyílik meg a rakodást végző négyutas targonca számára – ez különösen jó helykihasználást biztosít. A négy mozgatható állvány 6,4 méter hosszú, és ötméteres maximális betárolási magassággal, valamint öt állványszinttel rendelkezik. Mindegyik kocsi 39 tonnával terhelhető.

A berendezés kezelése két rádiótávirányítóval történik vagy manuálisan az állványkocsiról. Mivel az állványok több, mint 16 méter hosszú mozgástartománya keresztez egy szomszédos csarnokba vezető átjárót, egy további gombot szereltek fel a csarnokkapura, amellyel meg lehet nyitni a megfelelő állványfolyosót. Emellett úgy programozták a vezérlést, hogy az állványok automatikusan szabaddá tegyék az átjárót, ha tíz percig nem észleltek mozgást. Az állványrendszer vezérlése az összesen négy csarnokkapu vezérlését is lehetővé teszi – így a targoncavezetőnek csak egy távirányítóra van szüksége, amellyel mind az állványokat, mind a kapukat kezelheti. Továbbá az állványok a vezérléssel egy komissiózási állásba is vezérelhetők: Ilyenkor mind az öt állvány közötti folyosó nyitva van, hogy kézzel lehessen faanyagot kivenni.

A 2020 augusztusában beüzemelt állványrendszer nemcsak biztosítja a szükséges tárolási többletkapacitást, hanem összességében lényegesen hatékonyabb és kényelmesebb faanyagkivételt is lehetővé tesz.

A J. Stocker Fensterbau AG bemutatása:

1981-ben Hans Stocker átvette apja asztalos műhelyét, és megalapította a J. Stocker Fensterbau AG-t. Ekkor lett a főtevékenység az ablakok gyártása. 2013-ban végül Daniel Egli vette át a vállalkozást. A Stocker ma 25 munkatársat foglalkoztat, és különböző épülettípusokhoz méretre gyártott ablakokkal látja el ügyfeleit Baden, Luzern és Zug környékén. A gyártás központi eleme egy korszerű Weinig-Conturex berendezés. A berendezés teljesen automata módon és maximális pontosággal dolgozza fel a beérkező fát, és készíti három munkaállomáson a kívánt profilméreteket és típusokat. Ezután automatikusan lefesti, majd kiváló minőségű ablakokká szereli össze az összeállított kereteket.