Ugrás a fő tartalomra

Hue Socoda

Galéria

timber storage systems
cantilever racking with forklift truck
timber storage systems
timber storage systems
timber storage systems
cantilever racking with forklift truck

Magasraktári tárolás állítható karokon

A franciaországi Bretagne körzetében fa táblaanyagok kereskedelmében vezető szerepet játszó Hue-Socoda vállalat Langueux-i új telephelyének raktárát az OHRA állványrendszerével alakította ki. A stabil, karos állványokkal kilenc méter magas raktárt építettek, ami több mint kétszer olyan magas, mint a régi raktár. Egy kézi tárolású polcrendszer beépítésével tovább javították a raktár térkihasználását: segítségével a kisebb áruk helytakarékosan, két szinten tárolhatók. A bejáratnál elhelyezett 90 cm magas polcok emellett a táblakötegek villástargoncás be- és kirakását is egyszerűsítik. 

A Hue-Socoda 2017-ben költözött az új telephelyre. Bár az eddigi telephely szomszédságában kevesebb alapterület áll a vállalat rendelkezésére, így is sikerült a raktári kapacitást jelentősen megnövelni és a logisztikai folyamatokat ésszerűsíteni. A perforálatlan, melegen hengerelt acélprofilokból készült OHRA karos állványok nagy teherbírása lehetővé tette a raktár magasságának kilenc méterre növelését. A régi raktár polcrendszere csak négy méter magas volt. Ez elegendő raktárkapacitást biztosít összesen 1200 árucikk – köztük fa, melamin és rétegeltlemez táblák, valamint ajtók – közvetlenül hozzáférhető tárolásához. Így a teljes raktárkészletet egyetlen épületben tudták egyesíteni. Az OHRA karos állványrendszere kiválasztásakor fontos szempontként vették figyelembe, hogy a karokat nem kell csavarokkal rögzíteni, hanem elég beakasztani az állványba. Ezáltal a raktárszintek magassága szerszámok használata nélkül módosítható, ha ezt például a termékválaszték változása szükségessé teszi. 

A OHRA emellett raktári galériát is létesített, amelyben alul és felül kézi betáolású polcok helyezkednek el. Ezeken a polcokon például szegélyvédő szalagok és szerelvények tárolhatók. A raktárfelület ezáltal egy további szinttel bővül, és a rendelkezésre álló tér még jobban kihasználható. 

A raktár bejáratánál zajló folyamatok gyorsításához az OHRA a Hue-Socoda igényeire testre szabott, 90 centiméter magas polcrendszert szállított. Ezek a konzolok a beérkező táblaanyagok átmeneti tárolására szolgálnak; a villás targoncák ezekről gyorsan és könnyen leemelhetik és a raktárba szállíthatják az árukat.

Az OHRA raktári berendezésével sikerült hatékonyan kihasználni a rendelkezésre álló teret, ésszerűsíteni a logisztikai folyamatokat és optimalizálni a raktári dolgozók munkakörülményeit. Az új raktárral a Hue-Socoda a jövőben is folyamatosan biztosítani tudja minőségi termékei 24 órán belüli kiszállítását.

A Hue-Socoda vállalatról:

A Hue-Socoda gyökerei 1932-ig nyúlnak vissza. A Bretagne félszigeten, Langueux városában bejegyzett vállalat kereken 90 főt foglalkoztat és évi 37 millió euró forgalmat bonyolít le. A megrendelt árukat 35 tehergépkocsiból álló saját autóparkja szállítja gyorsan a vevőkhöz. Termékválasztéka többek között rétegelt lemez, melamin és parkett táblákból, ajtókból és bútorelemekből áll.