Ugrás a fő tartalomra

Karl Pichler

Galéria

mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking

750 tonna faáru mozgatása gombnyomásra

Az Áruk hozzáférhetőségének javítására, és a termékpalettája bővítéséhez szükséges hely biztosítására, a dél-tiroli Karl Pichler faáru nagykereskedés mozgatható OHRA állványrendszerrel korszerűsítette raktárát. Az új raktárban 130 teherautónyi fatábla tárolható. A négy állvány egyenként 750 tonna faárut képes tárolni, 720 tonna önsúly mellett. Az állványok mozgó alvázra szerelése nemcsak különösen helytakarékos megoldás, hanem a tárolt áruk gyors és kíméletes elérését is lehetővé teszi.

A Karl Pichler AG négy telephelyről látja el Dél-Tirolt, Trentino és Észak-Tiroli piacait. Termékválasztéka faárukból és faanyagokból, valamint fapadlókból, teraszokból és homlokzati megoldásokból áll. Ezeket korábban rögzített állványokon tárolta. A termékválaszték bővülésével azonban elfogyott a hely. A raktár bővítésével egyszerre két problémát is orvosoltak: a kapacitás növelése mellett az áruk elérhetőségét is javították. 

Ezért döntöttek úgy, hogy a régi raktárrendszert az OHRA teljesen automatizált, mozgatható rendszerére cserélik. A padlóhoz erősített régi állványrendszerrel ellentétben az új rendszer csak egy munkafolyosót igényel az összes tárolóhely eléréséhez. Bármely tárolóhely elérhető két állványsor szétnyitásával. Ezáltal a Karl Pichler nemcsak, hogy megszabadult az improduktív raktárfolyosóktól, hanem emellett az áruk gyors és kíméletes elérését is lehetővé tette.

Az OHRA a raktárt mozgó alvázra szerelt négy kétoldalas karos állvánnyal szerelte fel. A raktár két végét egy-egy egyoldalas karos állvány zárja le – ezek képezik a mozgatható állványrendszer vázát. A mozgatható állványok egyenként 34 m hosszúak és kereken 11 m magasak. A megkövetelt nagy teherbírás eléréséhez a 35 állvány mindegyike 450-es IPE profilból készült. Ezek az OHRA termékpaletta legerősebb profiljai. 13 tárolási szinten 19,2 tonna terhet bírnak tartani. Az egyes mozgatható állványsorok teherbírása ezáltal 750 tonna – 720 tonna önsúly mellett. 

Az új állványrendszerrel a Karl Pichler szélesebb termékválasztékkal és rövidebb idő alatt tudja kiszolgálni vevői igényeit, a régi raktárral megegyező alapterületről.

A Karl Pichler cég rövid ismertetése:

A Karl Pichler AG 1958-ban alakult meg, és ma már második generációs családi vállalkozásként működik. A nagykereskedelmi vállalkozás az évek során faárukra és faanyagokra szakosodott. Ügyfélkörét főként asztalosipari, ács- és tetőszerkezet kivitelezők,   melegburkolók, és építészek alkotják. Folyamatos bővülésével 1990-ben és 1992-ben  algundi központja mellett Brixenben és Bozenben is telephelyet létesített.. 1995-ben megalakult Kematen i. T. (A) központú Karl Pichler Edelhölzer GmbH nevű partnervállalata. A vállalat négy telephelyről dél-tiroli, Trentino és észak-tiroli piacait látja el.