Ugrás a fő tartalomra

Karl Pichler

750 tonna faáru mozgatása gombnyomásra

Az Áruk hozzáférhetőségének javítására, és a termékpalettája bővítéséhez szükséges hely biztosítására, a dél-tiroli Karl Pichler faáru nagykereskedés mozgatható OHRA állványrendszerrel korszerűsítette raktárát. Az új raktárban 130 teherautónyi fatábla tárolható. A négy állvány egyenként 750 tonna faárut képes tárolni, 720 tonna önsúly mellett. Az állványok mozgó alvázra szerelése nemcsak különösen helytakarékos megoldás, hanem a tárolt áruk gyors és kíméletes elérését is lehetővé teszi.

A Karl Pichler AG négy telephelyről látja el Dél-Tirolt, Trentino és Észak-Tiroli piacait. Termékválasztéka faárukból és faanyagokból, valamint fapadlókból, teraszokból és homlokzati megoldásokból áll. Ezeket korábban rögzített állványokon tárolta. A termékválaszték bővülésével azonban elfogyott a hely. A raktár bővítésével egyszerre két problémát is orvosoltak: a kapacitás növelése mellett az áruk elérhetőségét is javították. 

Ezért döntöttek úgy, hogy a régi raktárrendszert az OHRA teljesen automatizált, mozgatható rendszerére cserélik. A padlóhoz erősített régi állványrendszerrel ellentétben az új rendszer csak egy munkafolyosót igényel az összes tárolóhely eléréséhez. Bármely tárolóhely elérhető két állványsor szétnyitásával. Ezáltal a Karl Pichler nemcsak, hogy megszabadult az improduktív raktárfolyosóktól, hanem emellett az áruk gyors és kíméletes elérését is lehetővé tette.

Az OHRA a raktárt mozgó alvázra szerelt négy kétoldalas karos állvánnyal szerelte fel. A raktár két végét egy-egy egyoldalas karos állvány zárja le – ezek képezik a mozgatható állványrendszer vázát. A mozgatható állványok egyenként 34 m hosszúak és kereken 11 m magasak. A megkövetelt nagy teherbírás eléréséhez a 35 állvány mindegyike 450-es IPE profilból készült. Ezek az OHRA termékpaletta legerősebb profiljai. 13 tárolási szinten 19,2 tonna terhet bírnak tartani. Az egyes mozgatható állványsorok teherbírása ezáltal 750 tonna – 720 tonna önsúly mellett. 

Az új állványrendszerrel a Karl Pichler szélesebb termékválasztékkal és rövidebb idő alatt tudja kiszolgálni vevői igényeit, a régi raktárral megegyező alapterületről.

A Karl Pichler cég rövid ismertetése:

A Karl Pichler AG 1958-ban alakult meg, és ma már második generációs családi vállalkozásként működik. A nagykereskedelmi vállalkozás az évek során faárukra és faanyagokra szakosodott. Ügyfélkörét főként asztalosipari, ács- és tetőszerkezet kivitelezők,   melegburkolók, és építészek alkotják. Folyamatos bővülésével 1990-ben és 1992-ben  algundi központja mellett Brixenben és Bozenben is telephelyet létesített.. 1995-ben megalakult Kematen i. T. (A) központú Karl Pichler Edelhölzer GmbH nevű partnervállalata. A vállalat négy telephelyről dél-tiroli, Trentino és észak-tiroli piacait látja el. 


Projektgaléria

mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking