Ugrás a fő tartalomra

Ketten Gép: Gördíthető állványokkal a 60%-kal nagyobb raktárkapacitásért

Galéria

mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking

Ketten Gép: Gördíthető állványokkal a 60%-kal nagyobb raktárkapacitásért

A földmunkagépekkel és építőipari gépek forgalmazásával foglalkozó Ketten Gép székhelye Magyarországon, a Budapesthez közeli Nagytarcsán található; a vállalat az OHRA által kínált raktármegoldással modernizálta pótalkatrész-raktárát: Mivel a meglévő raklaposállvány-raktárat gördíthető állványrendszerrel helyettesítették, a jelenlegi raktárcsarnok raktárkapacitását 60%-kal sikerült növelni. Emellett a meglévő raklapos állványokat újrahasznosították, és azokat az OHRA raklapos állványaival egészítették ki, és így összesen három állványkocsira szerelték fel.Az egyes állványkocsik akár 108 tonnát is elbírnak.

A Ketten Gép nemcsak földmunkagépekkel és építőipari gépekkel kereskedik, hanem javítja és biztosítja a szükséges alkatrészeket is. Emellett a vállalat legfőbb célja az ügyfelek problémáinak gyors megoldása, mivel a nem működő építőipari gépek nem hoznak bevételt. Ezért a vállalat folyamatosan jelentősebb mennyiségű készlettel rendelkezik olyan alkatrészekből, mint a munkagépek gumi és acél lánctalpai, lánckerekek vagy akár motoralkatrészek és tengelyek. A Ketten Gép biztosít továbbá hidraulikus felszerelhető szerszámokat, pl. törőfejeket vagy bontó ollókat építőipari gépekhez. A folyamatosan bővülő választék miatt azonban a meglévő raktár elérte tároló kapacitásának határát, így a Ketten Gépnek olyan megoldásra volt szüksége, amellyel a meglévő épület raktárkapacitása jelentősen bővíthető.

A Ketten Gép már a tervezés szakaszába is bevonta az OHRA-t: A Kölnhöz közeli, kerpeni székhelyű raktártechnikai szakértő egyedi igényekre szabott koncepciót fejlesztett ki a gördíthető állványrendszerhez.

Ennek során a régebbi, más gyártótól származó raklapos állványokat állványkocsikra szerelték és az OHRA raklapos állványaival egészítették ki. A Ketten Gépnél négy sínen futnak a 8,6 méter hosszú állványkocsik.. A tárolópolcokhoz való hozzáféréshez csak az ehhez szükséges folyosót nyitják meg – 3,5 méter szélességben, kényelmesen rakodhatja ki és be az árut a Ketten Gép oldalvillás targoncája. Ennek eredményeképp növekedett a csarnok kihasználtsága és jelentősen nagyobb lett a rendelkezésre álló raktárkapacitás.

Az 5,5 méter magas állványok 3 tonna teherbírással rendelkeznek és öt raktárszinttel is mozognak, sebességük pedig elérheti a 4,8 métert percenként – impozáns teljesítmény ez, mely a Ketten Gép bevallása szerint az ügyfelek érdeklődését is felkeltette.

A Ketten Gépre az a gyorsaság is nagy hatást tett, amellyel az új raktár megvalósult: Az OHRA kevesebb mint egy hónap alatt leszerelte a régi állványokat, lefektette a síneket és felszerelte a mozgatható állványokat a vezérléssel együtt. Így az OHRA a Ketten Gép véleménye szerint is tökéletesen igazodik a cég vállalati filozófiájához: Minőségi termékek megfizethető áron, gyorsasággal és hatékonysággal kombinálva.

A Ketten Gép cégről:

A Ketten Gép földmunkagépekkel és építőipari gépekkel kereskedő vállalatként alapították 1993-ban. A vállalat többek között a futómű-alkatrészeket, valamint buldózerekhez és munkagépekhez gumi és acél lánctalpakat szállító VemaTrack cég képviselője. Másik fő profilját a munkagépekhez használt hidraulikus szerelékek jelentik. A Ketten Gép székhelye a Budapesthez közeli Nagytarcsán található.