Ugrás a fő tartalomra

KWS

Galerija

Tökéletes klíma a vetőmagok számára

A vetőmagszakértő KWS vállalat folyamatos befektetések révén bővíti és modernizálja a cukorrépa vetőmag termesztését einbecki telephelyén. Ezen kezdeményezések részeként új raktárterületet alakított ki, ahol a vetőmag klimatizált körülmények között tárolható. Ennek során a magokat teljesen automatikus módon speciális tárolódobozokba töltik és egy automata állványkiszolgáló rendszerrel tárolják be. Az OHRA kifejezetten ezen tartályokra szabott állványrendszert, valamint egy acélszerkezetű emelvényt szállított a cég részére, amelyre a tartályok be- és kirakodására szolgáló rendszert telepítették.

Állandó klíma a zárt rendszernek köszönhetően
A vetőmagok számára állandó, meghatározott környezeti feltételek megteremtése érdekében a teljes állványrendszer zárt egységet alkot. A speciális tárolódobozok a raktárterület klimatizálásával együtt biztosítják, hogy az olyan paramétereket, mint a hőmérséklet vagy a páratartalom egyszerűen és megbízhatóan be lehessen állítani. A tartályok feltöltésének vagy átrakásának egész folyamata teljesen automatikusan működik.

Állvány, emelvény és állványkiszolgáló rendszer egysége
A raktárba az OHRA egy 27,3 méter hosszú raklapos állványt szállított és telepített, amely 100 db, akár 600 kg súlyú tartály számára biztosít tárolóhelyet. Az állványhoz közvetlenül csatlakozik egy – szintén az OHRA által szállított – acélszerkezetű emelvény is. Erre telepítették azt a billenőszerkezetet, amelyen keresztül a szállítószalagok vagy a vödrös emelők által szállított vetőmagok az alattuk elhelyezett tartályokba kerülnek. A tartályokat ezután a Köttgen vállalat állványkiszolgáló rendszere veszi fel és tárolja be, amely cég az OHRA-hoz hasonlóan a Hölscher csoport tagja. A konzolok és az állványkiszolgáló rendszer vezetősínei a berendezés teljes hossza mentén végighaladnak. Így az állvány és az emelvény egy egységet alkotnak. Ez biztosítja a tartályok zavartalan szállítását a billenőszerkezettől az állványokig.

Az új állványrendszer fontos eleme a KWS gyártóberendezéseit érintő kapacitásbővítésnek. Ezáltal biztosítható az, hogy a jelentős vevői keresletet a jövőben is az elvárt minőségű árukkal tudják kielégíteni.

A KWS vállalatról:
A KWS a világ egyik vezető, növénynemesítéssel foglalkozó vállalata. A több mint 5700 munkavállalót foglalkoztató, 70 országban jelenlévő vállalat forgalma a 2019/2020-as üzleti évben 1,3 milliárd euró volt. A KWS több mint 160 éve önálló és független családi vállalkozásként működik. A vállalat fő tevékenysége a növénynemesítés és termesztés, valamint a kukorica, cukorrépa, gabonafélék, repce, napraforgó és zöldségvetőmagok értékesítése. A KWS a legmodernebb növénynemesítési eljárásokat alkalmazza a gazdák terméshozamának növelése és a növények betegségekkel, kártevőkkel és abiotikus stresszel szembeni ellenállóképességének további javítása érdekében.