Ugrás a fő tartalomra

Gedimat Laboissiere

Galéria

kevésbé sérülnek a tárolt áruk

A francia Gedimat Laboissiere faáru-kereskedő vállalkozás jelentősen növelte fatábla-tároló kapacitását új állványcsarnok beállításával. Az OHRA karos állványai nemcsak a csarnok szerkezetét tartják, hanem függesztett karjai a tárolt fatáblákat is jobban védik a sérüléstől.

Az Orleans melletti Bloisban székelő vállalat közületeknek és a lakosságnak is értékesít fa anyagokat és termékeket. A növekvő kereslet miatt bővítenie kellett kapacitását melamin gyantával rétegezett és natúr fatáblák tárolására. Mivel a Laboissiere korábbról meglevő raktára is OHRA gyártmány, kézenfekvő volt, hogy az új karos fatábla-raktár építésével is az Európában piacvezető OHRA céget bízza meg. A következő okokból döntött a raktár állványcsarnok szerkezetként való megépítése mellett: A melegen hengerelt acélból készült karos állványok stabil hordszerkezetként tartják a félnyeregtetőt és a polcfalakat. Az önhordó csarnok gyorsan és olcsón építhető meg, a vállalat üzemi folyamatainak megzavarása nélkül.

Így épült meg a 38 m hosszú csarnok, amelynek külső falait egy-egy egyoldalas karos állvány alkotja. A két egyoldalas állvány közé egy kétoldalas karos állványt is elhelyeztek. A vezetősínek lehetővé teszik a keskenyfolyosós kialakítást, többutas oldalvillás targonca használatával. Egyedi kialakítású, 5,5 m, 6,3 m és 7,1 m magas állványrendszerével a csarnok optimálisan illeszkedik környezetéhez. Az 1850 mm hosszú karok egyenként 600 kg terhet bírnak. A karok csavarozás vagy hegesztés helyett befüggesztéssel csatlakoznak az állványok 100 milliméteres raszteréhez. Ezáltal ütés esetén el tudnak hajolni.

Az új állványcsarnokkal a Gedimat Laboissiere jelentősen meg tudta növelni raktári kapacitását és egyidejűleg komoly mértékben csökkenteni tudta a tárolt áruk sérülését a raktári műveletek során. Ügyfeleinek ezáltal a minőségi termékek még nagyobb választékával tud szolgálni.

A Gedimat Laboissiere vállalatról:

Az 1878-ban alapított Gedimat Laboissiere ma már hatodik generációs családi vállalkozás. A saját fűrészüzemmel rendelkező, faárukra és faipari termékekre szakosodott vállalat 80 százalékban közületeknek értékesít, de magánszemélyeknek is rendelkezésére áll szaktudásával és ismert márkás termékek széles választékával. Nagy termékválasztéka és raktárkészlete révén gyorsan tudja szállítani a megrendelt termékeket. A vállalat a faipari- és barkácstermékek független viszonteladóit egyesítő piacvezető francia Gedimat-csoport tagja.