Ugrás a fő tartalomra

Legalny Autozlom

Galéria

Három használt autó egymásra pakolva – mégis biztonságban!

A Legalny Autozłom által tárolt használt autók ezentúl az OHRA robusztus karos állványain kapnak helyet a korábbi egyszerű, padlón történő tárolás helyett. Így a vállalat ugyanakkora területen jelenleg kétszer annyi jármű tárolására képes. A melegen hengerelt acélprofilból készült, nagy teherbírású állványoknak köszönhetően az egyenként akár 2 tonnánál is nehezebb járműveket ma már három szinten tárolják. A raktárrendszer lehetővé teszi továbbá az egyes járművekhez való közvetlen hozzáférést, így összességében nagyobb rend uralkodik a raktárban.

Nagyobb raktárkapacitás iránti igény
A Legalny Autozłom eddig a használt autókat egy 3000 négyzetméteres, szabadtéri területen tárolta, méghozzá egyszerre két járművet pakolva egymásra. Ezzel a tárolási módszerrel azonban a tárolási kapacitások kimerültek. Ezenkívül az éppen szükséges jármű eléréséhez a karosszériákat el kellett mozdítani. Ez sok időbe telt és újra és újra károkat okozott a még újrahasznosítandó autókban.

Több autó egy négyzetméteren
A Legalny Autozłom ezért az OHRA karos állványainak alkalmazása mellett döntött. A karos állványok európai piacvezetője járművekre és járműalkatrészekre kifejlesztett és optimalizált, speciális, robusztus karos állványokat biztosít újrahasznosítással és autóelszállítással foglalkozó vállalatoknak. A karos állványok robusztus, melegen hengerelt acélprofilból készült tartóelemei lehetővé teszik több autó egymás feletti tárolását. A karos állványok és állványrendszer kiváló minősége hosszan tartó és gazdaságos megoldást garantál.

13 állvány a padlón való tárolás helyett
Az OHRA összesen tizenhárom, közel négy méter magas, egyenként három tárolási szinttel rendelkező állványt telepített az autóbontó szabadtéri területére. A karos állványok beakaszthatóak, így magasságuk a különböző járművekhez igazítható. Az 1800 mm hosszú karok egyenként 1233 kg terhet bírnak el. Az állványok megfelelnek az elhasználódott járművek újrahasznosításáról és kezeléséről szóló európai irányelvek biztonságos és környezetbarát tárolásra vonatkozó követelményeinek. Így a Lengyelországban előírt építési engedély megszerzése az OHRA állványrendszereihez nem jelentett problémát.

50%-kal több autó ugyanakkora területen
Az új állványrendszernek köszönhetően a Legalny Autozłom nemcsak kétszer annyi autót tárolhat ugyanakkora területen, hanem egyúttal egyszerűbbé vált a tárolás kezelése és jelentősen gazdaságosabban kezdhető meg az újrahasznosítás is. Az új raktár tehát munkabiztonsági szempontból is valódi főnyeremény.