Ugrás a fő tartalomra

Maderas Besteiro

Galéria

Háromszoros hatékonyság

A fafeldolgozó Maderas Besteiro vállalat az OHRA állványrendszereivel bővítette a raktárkapacitását: A karos állványok akár 13,5 méteres faanyagok hatékony tárolását teszik lehetővé, mivel az akár 15 tárolási szinttel rendelkező, egyedi kialakítású raklapos állványok elegendő helyet biztosítanak a HPL dekorlemezek (High Pressure Laminate) nagy választékának. A korábbi padlón történő tároláshoz és a régi állványokhoz képest a Maderas Besteiro ugyanakkora területen csaknem 20 százalékkal növelte raktárkapacitását, a be- és kitárolási folyamatait 30 százalékkal gyorsította, és 70 százalékkal kevesebb raktári áru sérült meg.

A lécektől a házakig
Amióta az 1930-ban alapított Maderas Besteiro vállalat áttette a székhelyét cég 1970-ben az északnyugat-spanyolországi Lugóba, a raktározás és a gyártás folyamatosan bővül. Jelenleg a legkülönbözőbb faipari termékek gyártják itt: a lécektől, a padlóburkolatoktól és az ajtóktól kezdve egészen a konyhákig, homlokzatburkolatokig és energiahatékony házak faipari szerkezetéig. A vállalat mindehhez a famegmunkálás legmodernebb eszközeit használja.

Időigényes tárolórendszerek
A tárolóhely hatékonyabb kialakítása és a tárolási kapacitás növelése érdekében a Maderas Besteiro kibővítette a meglévő raktárát. Itt a legkülönfélébb faipari termékeket tárolják Euro-raklapokon; 3660 × 2100 mm-es lapok vagy 13 500 mm hosszú gerendák formájában. Az árukat korábban a padlón vagy állványokon tárolták. Az egyes termékekhez való hozzáférés körülményes és időigényes volt, továbbá a faipari termékek folyamatosan megsérültek az anyagmozgatás során. Összességében a raktárterület már nem felelt meg a Maderas Besteiro vállalat hatékony működéséhez szükséges követelményeinek.

Az állványok révén megvalósult a gyors hozzáférés
Az OHRA különböző állványrendszereket telepített a raktár területén: Többek között 1300 mm hosszú karokkal rendelkező karos állványokat, amelyek teherbírása karonként 750 kg; a legfelső raktárszint pedig 5 méter magasan található. Leginkább falapokat tárolnak itt, amelyek nagy forgalmat jelentenek a vállalatnak, ezért ezekhez gyors hozzáférésre van szükség. Mivel a HPL dekorlemezeket tekintve nagy mennyiségű, 3050x1300 mm-es speciális raklapokon tárolt áru raktározását kell megoldani, ehhez raklapos állványt használnak: Az állvány csaknem tíz méter hosszú, kb. 6 méter magas, és 15 tárolási szinttel rendelkezik. Így sok tárolófelület jön létre, ami állványonként az áruknak megfelelő tárolást és ezáltal gyors hozzáférést tesz lehetővé.

Gyorsabb foyamatok
Az új állványrendszerrel a Maderas Besteiro vállalat jelentősen gyorsítani tudta logisztikai és gyártási folyamatait, meséli Raúl Serna, aki az OHRA értékesítési megbízottjaként a projektet felügyelte: „A rakodási és tárolási idő lerövidült, az áruk kevésbé sérülnek és a komissiózás jelentősen javult.” Azt hangsúlyozza továbbá, hogy a jelenlegi bővítés csak egy a sok közül: „A Maderas Besteiro csaknem 20 éve fejleszti raktárkapacitását az OHRA állványrendszereivel.”