Ugrás a fő tartalomra

Maderas Fanega

Galéria

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

33%-kal nagyobb raktárkapacitás – azonos raktárterület mellett

A helyiség adottságaihoz egyedileg illesztett karos állványokkal az OHRA 33 százalékkal nagyobb raktárkapacitást valósított meg a fa- és vasáruk kereskedelmével foglalkozó, spanyol Maderas Fanega vállalatnál. Az új létesítmény központi eleme egy olyan állványsor, amelynek egyik oldalára 1.200 mm, a másik oldalára pedig 1.850 mm hosszú karokat szereltek fel. Ez az aszimmetria lehetővé teszi, hogy a meglévő csarnokban a helyet a lehető legjobban kihasználják, és a villás targoncák számára szükséges folyosószélességet is biztosítsák.

A Maderas Fanega a Kasztília-La Mancha régióban nagy ismertségre tett szert átfogó termékpalettájával és széles szolgáltatási kínálatával. A folyamatosan szélesedő termékportfolió most azonban további raktárkapacitásokat igényelt. A Maderas Fanega ezért úgy döntött, hogy lecseréli a meglévő állványrendszert. Az új állványoknál nemcsak a nagyobb magasság volt a cél, hanem a tárolt árukhoz és a helyi adottságokhoz való jobb illeszkedés is.

A Maderas Fanega már évtizedek óta használja az OHRA állványait. A vállalat ezúttal is szorosan egyeztetett az OHRA-val, hogy testreszabott megoldás születhessen. Ez több, 6.010 mm magas és hat tárolási szinttel rendelkező állványsorból épül fel, és így kihasználja a csarnok teljes magasságát. A csarnokban korábban telepített – szintén OHRA gyártmányú – karos állványokat átalakították és létesítmény másik, kisebb csarnokmagaságú részén újból felállították.

Az új állványrendszerrel az OHRA azonban főként úgy tudott nagyobb területkihasználást elérni, hogy az egyik állványsort speciálisan a Maderas Fanega betárolt fatermékeinek számához és méretéhez igazította: A vállalat a 2.440 mm x 1.220 mm-es lapok mellett ugyanis 2.850 mm x 2.100 mm-es lapokat is tart raktáron. Ha az összes állványt ilyen hosszúságú karokkal szerelték volna fel, akkor az túl sok helyet vett volna igénybe, annál is inkább, mivel ennek a méretnek a termékpalettája korlátozott. Az OHRA tehát csupán az állvány egyik felét szerelte fel 1.850 mm hosszú karokkal, a másik oldalra pedig csak 1.200 mm hosszúságú karok kerültek. Hogy az aszimmetria ellenére is biztosítani lehessen az állvány stabilitását, megfelelően túlméretezték az oszlopokat.

Ezzel a szokatlan megoldással a Maderas Fanega a lehető legjobban ki tudja használni a területet anélkül, hogy korlátozná a villás targoncák mozgásterét. A raktár most összességeben 33 százalékkal nagyobb raktárkapacitással rendelkezik – így a Maderas Fanega el tudta kerülni egy újabb raktárcsarnok építését.

 

A Maderas Fanega rövid bemutatása:

A Maderas Fanega S.L. gyökerei egészen 1965-ig nyúlnak vissza, amikor a vállalkozást még asztalosműhelyként megalapították Daimielben. Ebből 1984-ben alakult ki a fakereskedés. Ma a 10.000 négyzetméter üzemterületű vállalat faáruk és szerelvények széles választékét kínálja.