Ugrás a fő tartalomra

Mebatex

Galéria

cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized

Nehéz csövek könnyebb kezelése

A textilipari gépekhez hengereket gyártó, brnói székhelyű cseh Mebatex vállalat az OHRA karos állványaival megsokszorozta külső raktárának kapacitását. Eddig a hengerek alapanyagait, az acél csöveket a padlón tárolták. A nagy teherbírású karos állványok használatával megvalósult a „harmadik dimenzió” - ugyanakkora területen jelentősen több anyag tárolható. Ez gyorsabb hozzáférést biztosít a szükséges csövekhez és javítja a készleten lévő termékek átláthatóságát. 

A Mebatex termékskálája széles, ennek megfelelően csövek nagy választékát tárolják, melyekből a hengerek készülnek. Az új termékek és a megrendelések növekvő száma végül nagyobb raktárkapacitást igényelt az acél, nemesacél és vastag falú csövek tárolásához. Ezért a vállalat úgy döntött, hogy az OHRA karos állványait veszi igénybe a csövek és csőkötegek tárolásához, az eddigi padlón történő elhelyezés helyett. 

Az OHRA állványrendszere különösen robusztus kialakításával és stabilitásával tűnik ki: Mivel az OHRA kizárólag perforálatlan acélprofilokat használ állványai tehertartó elemeinek gyártásához, az állványok - keskeny felépítésük mellett - nagy teherbírást kínálnak. Az OHRA az állványokat teljesen a Mebatex igényeinek megfelelően alakította ki azért, hogy a különböző csöveket biztonságosan és hatékonyan tárolhassák. Az OHRA két, egyoldalas karos állványokból álló kültéri állványsort telepített, melyek hossza összesen több, mint 92 méter. 

Az akár ötszintes állványok 3710 mm magasak, minden állvány 4,4 tonna teherbírású. Mivel az egyoldalas karok rugalmasan felfüggeszthetők és nincsenek az állványokhoz csavarozva, a tárolási szintek száma és távolsága könnyen és szerszámok nélkül változtatható. Az 1800 mm hosszú karok egyenként 1100 kg terhet bírnak. 

Az OHRA karos állványaival kialakított külső raktár felszereltségének köszönhetően a Mebatex jelentősen több, a hengergyártáshoz szükséges nyersanyagot tárolhat. Továbbá sokkal gyorsabban hozzáférhetők a szükséges csövek az eddigi, padlón való tároláshoz képest, így a teljes gyártási folyamat hatékonysága is nőtt. Az eddig a vasbetétek és szerelvények áthelyezéséhez szükséges munkaidő kiesik és ezáltal az anyagmozgatás teljes egészében jelentősen leegyszerűsíthető. Ugyanakkor az anyagok karos állványokon történő tárolása lényegesen áttekinthetőbbé teszi a készletet.

A Mebatex s.r.o. vállalatról:

A Mebatex s.r.o vállalat textilipari gépekhez gyárt hengereket. A vállalatot 1995-ben, a csehországi Brnóban alapította a Brugman Maschinenfabrik bn Holland vállalat, valamint Brigitte és Guntram Schneider. Kezdetben egyszerű vezetőhengereket esztergáltak és hegesztettek, a végső megmunkálást a Holland cég végezte. Az évek múlásával a hengergyártás további szintjeit is kiépítették, míg végül a vezető- és a nyomóhengereket is teljes egészében már Brnóban gyártották. Ezzel egyidőben megkezdték olyan gépalkatrészek hegesztési munkáit is, mint a nemesacél mosódobok, fulár kádak, tartályok, stb. 2003-ban Brigitte és Guntram Schneider részesedést szerzett a Brugman Maschinenfabrik vállalatban. A következő években a teljes géppark megújult és kibővült. Ma a Mebatex s.r.o. vállalatnak kb. 40 munkatársa van, s mind a textilipari gépek, mind pedig más iparágak hozzáértő és megbízható beszállítójává vált.