Ugrás a fő tartalomra

Notz Metall AG

Galéria

Konzolos tárolás az acélkereskedelem számára

Multifunkciós és helytakarékos belső raktár

A Notz Metall AG, az egyik vezető svájci nemesacél kereskedő OHRA karos állványokkal rendezte be új áruraktárát. A magaspolcos építési módnak köszönhetően - a felső raksík 6,4 méter magas - a vállalkozás a régi raktárrendszerrel összehasonlítva kis területen nagy raktárteljesítményt ért el.

A Notz metall AG az acél és nem vas jellegű fémek területén teljes áruválasztékkal rendelkező kereskedő. A brüggi székhelyű vállalkozás (Bern kanton, Svájc) közel 6300 árucikkből álló választékot kínál és kb. 5000 tonna acélt és nem vas jellegű fémet tart raktáron. Egy autópálya-építés miatt a Notz Metall kénytelen volt lemondani üzemi területének nagy részéről. Így megszünt az eddigi külső rúd- és csőraktár területe is. Hogy az üzemi területen még meglévő zöldterületet ne kelljen beépíteni, úgy határozott a vállalkozás, hogy a jövőben a hosszú tárgyakat egy meglévő raktárban helyezi el. Ehhez azonban egy olyan polcrendszerre volt szükség, amellyel a csarnokmagasság teljesen kihasználható és így ugyanazon a területen nagyobb tárolási kapacitás érhető el.

Ilyen módon a Notz az OHRA konzolos polcrendszere mellett döntött. A kerpeni vállalkozás (Németország) polcait olyan stabil, melegen hengerelt acélprofilokból készíti, amelyek magasak és nagy teherbírásúak. Az OHRA-polcok konzolai a vízszintes állványokba kerülnek beakasztásra, nem kell őket csavarozni és hegeszteni. Így az egyes raksíkok magassága gyorsan változtatható - teljesen szerszám nélkül. Pontosan ez a rugalmasság a feltétele a polcrendszer Notz által kért multifunkcionalításának - végül is 3-tól 6 méter hosszúságú termékeket (rúdacél, csövek, szögprofilok, fényes acél vagy félkész termékek) kell tárolni.

Kilenc napon belül az OHRA felszerelte a megfelelő, három járatos karos állványokból álló raktárt. Ennek során fokozatosan került sor az építésre. Miután egy járat elkészült, máris bepakolásra kerülten az áruk, miközben a következő polsor került felépítésre. Ehhez szigorú projekttervre volt szükség, így az üzemi tevékenység zavartalanul folyhatott.

A polcrendszer 6740 milliméteres állványai 12 raksíkot különítenek el. A raktár így összesen 2.640 állóhelyet kínál - ez 800-zal több, mint az előző raktárban. Egyidejűleg a polcrendszer 366 m²-rel kisebb területet igényel. A rakhely kapacitásának köszönhetően a raktárhely költségei 15,5 százalékkal csökkenthetőek voltak.

A Notz Metall AG-ről

A Notz Metall AG fő profilja a minőségi acélokkal és nemesacélokkal, nem vas eredetű fémekkel, különös nyersanyagokkal és félkész termékekkel való kereskdelem és újrafeldolgozás, előregyártás. A termékek számos komplex ipari szegmensben szolgálnak alapanyagul. A Notz Metall szolgáltató központja gyors szolgáltatást kínál, az anyagokat az ügyfelek követelményeinek és kívánalmainak megfelelően dolgozza fel. A vállalkozás, amelynek gyökerei 1898-ra nyúlnak vissza, 85 munkatársat foglalkoztat és 70 millió eurós forgalamt bonyolít le.