Ugrás a fő tartalomra

Obenauf

Galéria

cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof

35%-kal gyorsabb hozzáférés a faanyagokhoz

Új elosztó központjában a szlovén Obenauf vállalat az akár 13 méteres szerkezeti faanyagot a padló helyett ezentúl 5,7 méteres OHRA karos állványain tárolja. A tetőfedők és ácsok igényeire szakosodott építőanyag-kereskedő cég a korábbi tömbös tároláshoz képest 35 százalékkal növelte a be- és kitárolási folyamatok sebességét.

Gyors szállítás

Nagy árukészletének köszönhetően az Obenauf cég kis mennyiség rendelése esetén is gyors szállítást garantál, közvetlenül ügyfelei raktárába. A folyamatosan gyors szállítás fenntartása érdekében a vállalat az új raktárat Kranjban alakította ki. Tetőfedőket, ácsokat és előregyártott házak gyártóit látják el építőanyagokkal és félkész termékekkel. A tervezés során az akár 13 méteres szerkezeti faanyag további tárolási megoldásai álltak a középpontban, mivel az Obenauf a tetőfedők és ácsok részéről egyre növekvő igényt tapasztal ezen termékek iránt. Eddig a vállalat ezeket a faanyagokat és a tetőszigeteléshez szükséges, 6 méteres szendvicspaneleket a földön, tömbösítve tárolta. Ez nehezítette a hozzáférést az árucikkekhez és folyamatosan károkat okozott az anyagmozgatás során. A kültéren tárolt áruk ezenkívül az időjárás viszontagságainak is ki voltak téve.

Védelem az időjárás viszontagságaival szemben

A termékekhez való hozzáférés egyszerűsítése és a teljes be- és kitárolási folyamat hatékonyabbá tétele érdekében az Obenauf úgy döntött, külső raktárát az OHRA karos állványaival szereli fel. A vállalat immár több éve használja a karos állványok európai piacvezetőjének állványrendszereit. Az új külső raktárba az OHRA két sorba szerelte fel egy- és kétoldalas kialakítású állványait. Az állványok hat tárolási szinten és az 1,25 méter hosszú, többfeléképpen beakasztható karok révén lényegesen több tárhelyet biztosítanak, mint a padlón való tárolás esetén. Az állványok tartóelemeinek felső végére tetőtartókat szereltek, így a két méter mély, 6 fokos dőlésszögű tető megbízhatóan védi a tárolt árukat az időjárás viszontagságaival szemben.

Hatékonyabb tárolási folyamatok

Az OHRA három hónapon belül leszállította az állványokat, amelyeket közvetlenül a kiszállítást követően szereltek össze. Így az új elosztó központ megnyitására a tervezett időpontban kerülhetett sor. Az Obenauf új raktára révén csökkenteni tudta a tárolt áruk sérüléseit, jelentősen növelhette a tárolási folyamatok hatékonyságát és ezzel egyidejűleg a pontos szállítást is. „Időközben számos ács és tetőfedő szakember látogatta meg az új elosztó központunkat azért, hogy megnézzék, mit hoztunk létre az OHRA-val közösen. A karos állványoknak köszönhetően nagyon pontos képet kapnak az aktuálisan tárolt termékeink sokszínűségéről”, meséli Gregor Grilc, az Obenauf ügyvezetője.

Az Obenauf d.o.o. vállalatról:

Néhány év alatt az Obenauf cég a tetők szakértőjévé vált Szlovéniában, ahol a tetőfedők, ácsok, vízvezeték szerelők, mérnökök és magánberuházók számára minden rendelkezésre áll a tetők kivitelezéséhez. Ljubljanában és Mariborban található irodáival, valamint Novo mestoban és Kranjban lévő szervizeivel a vállalat Szlovénia szinte minden régiójában jelen van. A piacvezető gyártók építőanyagai mellett a cég olyan hatékony szolgáltatásokat is kínál, mint pl. az ügyfelek képzése vagy kis mennyiségek szállítása közvetlenül az ügyfél raktárába. Az Obenauf az osztrák piac vezető tetőfedő vállalatának, a Spitzer Holdingnak a tagja.