Ugrás a fő tartalomra

Pasito Blanco

Galéria

pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage

Kinn a vízből

Gran Canaria Seca nevű kikötőjében a hajók szárazon és biztonságban telelhetnek az OHRA állványain.

A Kanári-szigetek az európai felségvizek egyik legizgalmasabb vitorlás paradicsoma. A Golf-áramlat és a szaharai meleg szél egész évben kellemes nyári klímát biztosít. Az itteni vitorlás kirándulások népszerű bázisa a Gran Canaria szigetén fekvő Pasito Blanco, mindössze két kilométernyire a Maspalomas nevű idegenforgalmi központtól. Kikötőjében 388 kikötőhely található (legfeljebb 40 m hosszú hajóknak), számos szolgáltatással körítve a jachtok és személyzeteik számára. 

E szolgáltatások közé tartozik a száraz tárolás biztonságos helyen, ha a járművet hosszabb ideig nem kívánják használni. A Seca jachtkikötő ehhez 2018 elején OHRA állványrendszert telepített, legfeljebb 7 m hosszú és 3 tonna súlyú hajók tárolására. Az állványrendszer több mint 80 hajónak ad helyet. A száraz tárolással a hajótulajdonosok jelentős karbantartási és fenéktakarítási munkát, valamint pénzt takaríthatnak meg. 

Az állványrendszer alapját az OHRA raklapos állványai képezik, amelyeket a kikötő egyedi igényeire terveztek, és a hajók méretei szerint alakítottak ki. Nagyobb hajók tárolására három kétsoros tárolóállványt építettek. A kétszintes állványok tárolási mélysége 3,8 m. Jet ski vízi robogók és kisebb csónakok helytakarékos tárolására háromszintes, egysoros állvány szolgál. Az OHRA állványok kiválasztásában a döntő szempont az alkalmazott anyagok minősége és a megbízhatóság volt: az OHRA ugyanis kizárólag perforálatlan, melegen hengerelt acél elemeket használ állványaihoz. A szükséges teherbírás biztosítása mellett ez Pasito Blanco sós tengeri klímájához is kiválóan megfelel. Az elemek kiegészítő tűzi horganyzása nem csak a korrózióállóságot szolgálja, hanem a betárolt hajók esztétikájának megfelelő szép megjelenést is. Ha navigare ismét necesse est, elég egy telefonhívás, és a kikötőmesteri szolgálat vízre bocsátja a hajót a vízi örömök folytatásához.