Ugrás a fő tartalomra

Ronge Profil

Galéria

cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings
cantilever racking systems, gratings

Nagyobb kapacitás és átláthatóság

A Ronge Profil GmbH a Hannover mellett fekvő Alfeldben található. A cég új gyártóüzemében a fém homlokzati elemek gyártásához szükséges 300-400 tonnányi lemezt OHRA karos állványokon tárolják. Nagy teherbírásukkal és 7 270 milliméteres rakodási magasságukkal az állványok lényegesen nagyobb tárolási kapacitást kínálnak, mint a régi telephelyen alkalmazott állványrendszer. A karokon elhelyezett rácsrostélyok lehetővé teszik a legkülönbözőbb lemezméretek és raklapok rugalmas tárolását. A Ronge Profil cég e raktározási rendszernek köszönhetően továbbá le tudta csökkenteni a lemezek ki- és betárolásának költségeit is. 

A Ronge Profil régi telephelyén alkalmazott régi raktározási megoldás már nem illett a modern, az Ipar 4.0 szabvány szerint tervezett termelőcsarnok koncepciójába. A régi rendszer viszonylag alacsony raktárkapacitást biztosított, így szükség volt az egyes raktárhelyek kettős kiosztására. Ez nem csak a be- és kitárolást bonyolította, hanem a betárolt lemezek áttekinthetőségét is megnehezítette. 

Ahhoz, hogy az új gyártóegységben gyorsan hozzá lehessen férni az 1 000 x 2 000 milliméter és 2 000 x 6 000 milliméter közötti mérettel rendelkező lemezekhez, a Ronge Profil az OHRA karos állványainak telepítése mellett döntött. Ez a konstrukció abból a szempontból tér el a standard kiviteltől, hogy itt minden teherhordó elem melegen hengerelt acélprofilokból készül. Ebből adódik az állványok teherbírása és keskeny felépítése, ami kompakt tárolást tesz lehetővé kis alapterületen. 

Összesen hét darab, 3,6 és 76,5 méter közötti hosszúságú, egyoldalas karos állvány áll jelenleg rendelkezésre a Ronge Profil cég modern gyártócsarnokában. Az összesen tíz tárolási szint - amelyekből a legmagasabb 6 800 milliméteres magasságban helyezkedik el - elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy a gyártást rugalmasan lehessen végezni az ahhoz szükséges lemezekkel. A raktárhelyek kettős kiosztására többé nincsen szükség, ez pedig csökkenti a ki- és betárolásra fordított munkaidőt és költségeket. 

Az OHRA szakemberei által biztosított személyre szabott tanácsadás segítséget nyújtott az állványoknak a Ronge Profil cég igényeinek megfelelő egyedi kialakításában. Így az állványoknak a csarnok adottságaihoz történő igazításával sikerült a lehető legnagyobb raktárkapacitást elérni. A rácsrostélyok lehetővé teszik különböző méretű lemezek, nagyméretű alkatrészek és nem szabványos raklapok rugalmas tárolását. 

A Ronge Profil cég bemutatása:

A Ronge Profil GmbH a cég tulajdonosai által vezetett, független családi vállalkozás, amely 40 év tapasztalatra tekinthet vissza. A Hannover melletti Alfeldben található székhellyel rendelkező cég a fém és alumínium álhomlokzatok és homlokzati rendszerek egyik legismertebb gyártója a német nyelvterületen. Az új, 7 000 négyzetméteres gyártócsarnokban automatizált folyamatok biztosítják a kiemelkedő mértékű gazdaságosságot az egyedi homlokzatprojekteket érintő gyártás során. A meghatározott irányelveknek köszönhetően a Ronge Profil cég mindig az igényeknek megfelelő és reprodukálható minőségben képes homlokzatokat, alkatrészeket és komponenseket gyártani és határidőre szállítani.