Ugrás a fő tartalomra

Rubio Careco

Galéria

Használt autók: 216 helyett 1080 jármű számára elegendő hely a raktárban

A Rubio Caréco francia autóbontó vállalat az OHRA által biztosított új állványrendszernek köszönhetően a rendelkezésre álló területen ötszörösére növelte raktárkapacitását a használt járművek tárolásánál. Eddig kb. 216 darab használt autót tárolhatott a vállalat a rendelkezésre álló 4000 m2-nyi kültéri területen, a padlón. Jelenleg hat sorban, soronként 18 darab kétoldalas karos állványon egyenként öt autó tárolható egymásra rakva. Így 1080 jármű tárolása vált lehetővé ugyanakkora területen. Ezzel minden egyes járműhöz biztosított a közvetlen hozzáférés, miáltal számos eddig kézzel végzett műveletet takarítható meg, ami csökkenti a logisztikai költségeket és növeli a munkavállalók biztonságát.

A padlón történő tárolás kapacitásának határai
A Rubio Caréco a használt autóalkatrészek egyik vezető beszállítója a Toulouse-tól délnyugatra fekvő Pau és Tarbes régiókban. Évente kb. 8000 db autót értékesítenek és a vállalat 40 000 db használt alkatrészt tart folyamatosan készleten. Az üzleti növekedés az elmúlt években olyan kedvezően alakult, hogy a kültéri, padlón történő tárolás biztosította kapacitás már nem bizonyult elegendőnek. Az egyes járművekhez való hozzáférés is bonyolult és költséges volt.

Öt autó egymásra helyezve
A Rubio Caréco az OHRA karos állványrendszerének telepítése mellett döntött: a karos állványok európai piacvezetője járművekre és járműalkatrészekre kifejlesztett, speciális, robusztus karos állványrendszert biztosít az újrahasznosítással foglalkozó vállalat számára. A karos állványok tehertartó elemei a robusztus, melegen hengerelt acélprofiloknak köszönhetően rendkívül erősek: A Rubio Caréco vállalatnál telepített kétoldalas állványok tárolási szintenként és oldalanként 2200 kg teherbírásúak. A raktárban öt tárolási szintet alakítottak ki, szintenként 7,6 méteres szintmagassággal. A kültéri használat lehetővé tétele céljából a karos állványok tűzihorganyzott kivitelben készülnek.

Hatékonyabb helykihasználás oldalvillás targoncával
A Rubio Caréco a járművek be- és kitárolását oldalvillás targoncával végzi. Az állványok lábaira szerelt vezetősínek megkönnyítik a targoncavezető számára az állványfolyosókra történő „besorolást” – így az állványsorok jóval kompaktabb módon felállíthatók és a rendelkezésre álló hely jobban kihasználható, mintha homlokvillás targoncával történne a mozgatás.

Az új raktári koncepciónak köszönhetően a Rubio Caréco mára ugyanakkora területen nemcsak ötszörösére növelte a tárolt autók számát, hanem a biztonságos tárolásra vonatkozó európai irányelvek követelményeinek is megfelel. A logisztika teljes folyamata immár hatékonyabban és gazdaságosabban zajlik.