Ugrás a fő tartalomra

Schneider Baucentrum

Galleria

pallet racking with roof
pallet racking with roof, galvanized
pallet racking with roof, galvanized, rack-clad building
pallet racking, cantilever racking, galvanized
pallet racking, double-sided, galvanized
rack-clad warehouse, drive-in warehouse
pallet racking with roof, galvanized
cantilever racking, pallet racking with roof, galvanized
cantilever racking with roof

Fedett háromsávos rakodótér profiknak

A kiválasztott áru kényelmes megközelítése és berakodása járművel – az olyan terjedelmes és nehéz árucikkek esetén, mint például a kertészeti építőanyagok vagy a kertészeti faanyag, a bejárható (drive-in) koncepció megkönnyíti a barkácsáruházban történő vásárlást. A szakkereskedésben is ezt az eljárást alkalmazza a Schneider. Az ügyfelek bármilyen időjárási körülmény esetén kényelmesen hozzájutnak a szükséges árukhoz a háromsávos, fedett rakodóterületen. A csarnokot az OHRA alakította át állványcsarnokká: Ezzel a megoldással az állványok tartóelemei egyidejűleg a csarnok tartószerkezeteként is szolgálnak. A fenti módszer gyorsabbá tette a projekt kivitelezését és ezzel párhuzamosan jelentős költségcsökkenést is eredményezett. Az állványcsarnokot a kültéri részen karos és raklapos állványok egészítik ki, ahol az árukat beépített tető védi az időjárás viszontagságaitól. A két területet egy 13 méter távolságot átfedő tető köti össze. Emellett az OHRA kialakított egy fagyásbiztos fűtött csarnokot is, amelyben az irodai terület mellett biztonságosan tárolhatók az építési vegyi anyagok és a padlóburkolatok is.

A második állványcsarnok területe

2013-ban már kialakították az első OHRA állványcsarnokot a hagebaumarkt területén, bejárható (drive-in) csarnokként. A növekvő ügyfélszám (magánszemélyek és a szakkereskedések) kiszolgálása és a profiknak szánt szakkereskedelmi termékek még nagyobb választékának biztosítása érdekében a vállalat úgy döntött, hasonló módon egy második állványcsarnokot telepít. A mintegy 43 méter hosszú és 21 méter széles csarnok kivitelezése hat állványsorra alapozva történt. Ennek nyolc méter magas állványai tartják a tetőszerkezetet, valamint a külső falakat. Az OHRA a fűtött csarnokot szigetelt, 60 milliméter vastag tető- és falelemekkel építette fel az épület bővítéseként.

További külső raktár

További termékek kaptak helyet öt darab, 28 méter hosszú állványsoron a kültéri raktárterületen; az állványcsarnokhoz hasonlóan itt ugyancsak karos és raklapos állványokat telepítettek. Minden állványsor egy méterre kinyúló tetővel rendelkezik. Az állványcsarnok és a külső raktár között egy közlekedősáv húzódik, ahol a termékeket az ügyfelek rendelkezésére bocsátják. Ezt a sávot egy 13 méter széles tető fedi, amely az állványcsarnokot és a külső raktárterületet köti össze.

Nehéz terhek rugalmas tárolása

A csarnok állványai a külső tér állványaihoz hasonlóan nagy teherbírásúak: Az 1250 mm hosszú karos állványok 1,2 tonnát bírnak, a raklapos állványok teherbírása akár 4,5 tonna. Annak érdekében, hogy a Schneider Baucentrum sokoldalú termékkínálatát rugalmas módon tárolni tudják, az OHRA az állványokat rácsrostélyokkal szerelte fel – így a cementes zsáktól kezdve az EUR raklapokig minden árucikk bármely helyen tárolható az állványokon.