Ugrás a fő tartalomra

Schönereiter

Galéria

pallet racking, double sided, galvanized
pallet racking, galvanized
pallet racking, galvanized
cantilever racking, galvanized
cantilever racking, galvanized
cantilever racking, galvanized

Schönreiter: Sok hely a bővített kínálat számára

A landshuti Essenbachban székelő Schönreiter Baustoffe építőanyag-szakkereskedés nyersfalazási és magasépítési anyagokkal, valamint faanyagokkal bővítette áruválasztékát. Az ehhez szükséges bel- és kültéri raktárkapacitást az OHRA karos és raklapos állványaival építette ki. Az állványtípusok kombinálásával kifejezetten rugalmassá tette a különféle építőanyagok tárolását. A kereken 7500 mm magas állványokon az új áruk helytakarékosan helyezhetők el.

Miután az elmúlt években folyamatosan növelte termékválasztékát, a Schönreiter 2017-ben kibővítette telephelyét, hogy legyen hol tárolnia új építő- és faanyagait. Mivel volt már OHRA állványrendszere, amelynek minőségével, valamint az OHRA tanácsadási, szerelési szolgáltatásával és pontos szállításával kifejezetten elégedett volt, úgy határozott, hogy az új raktárát is OHRA állványokkal szereli fel.

A karos és raklapos állványok kombinált alkalmazása mellett döntött, hogy rugalmasan tudja tárolni a legkülönfélébb áruit. Az állványokat pontosan az áruválaszték adottságaihoz tudta illeszteni. Így például a 7510 milliméter magas karos állványokon öt szinten három raklapnyi szigetelőanyagot tud egymás felett elhelyezni. A 4500 kilogrammos gerendapár teherbírásának köszönhetően nehéz áruk is gond nélkül elhelyezhetők a raklapos állványokon, euro-raklapokon.

Előző raktárában számos terméket közvetlenül egymás mögött tárolt. Mivel nem mindegyiket lehetett rakatolni, ez nagyon sok helyet foglalt. A First-in/First-out (FIFO) rendszerű tárolás emellett így rendkívül munkaigényesnek bizonyult. Az OHRA állványrendszerével az áruk most már nemcsak rendkívül helytakarékosan tárolhatók, hanem emellett bármikor könnyen elérhetők.

Az új raktár megépítése során az OHRA újabb tanúbizonyságot tett megbízható és pontos szállításáról és szereléséről. A szerelés során a rugalmasságát is bizonyította, amikor kiderült, hogy a kiszámíthatatlan időjárás miatt nem lehet pontosan tudni, mikor lesz terhelhető a szereléshez az újonnan lebetonozott terület.

A Schönreiter Baustoffe rövid ismertetése:

A Schönreiter-csoport családi vállalkozás. Több, mint 65 éves tapasztalattal bír az építéshez és felújításhoz szükséges anyagok és szolgáltatások értékesítésében. Három telephelyén – a landshuti Essenbachban, a müncheni Grafingban és Tachertingben – több, mint 250 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat a teljes építőanyag termékskála kínálata helyettúgynevezett multispecialista, azaz kifejezetten a szakipart, építkezőket, felújítókat és építőipari kivitelezőket célozza termékeivel és szolgáltatásaival, és Bajorország vezető építőanyag-szakkereskedői közé tartozik. A Schönreiter jelentős részvényese az Eurobaustoffnak, amely Európa legnagyobb szakkereskedő és beszerző szövetkezete és az Allianz BMV GmbH & Co. KG. tagja.