Ugrás a fő tartalomra

Schyns GmbH

Galéria

Karos állványok a fakereskedelem számára

lomplett megoldás egy kézből

Egy nagy tűzvész után a Rajna-Sieg körzetbeli egyik vezető fakereskedő, a Schyns raktárcsarnokát a lehető legrövidebb időn belül újjá kellett építeni. A Schyns ennek kapcsán az OHRA polcrendszereit választotta. A karos állványok kerpeni specialistái a 3.385 négyzetméteres polccsarnok újjáépítését fővállalkozóként végezték. Ilyen módon a tervezéstől a szerelésig az összes építési fázis egy kézben volt, így a projektet sikerült 4 hónap alatt végrehajtani.

A siegburgi telephelyű Schyns GmbH nagy és kiskereskedőként teljeskörű faválasztékot kínál egyéni és ipari ügyfeleinek - a szerkezeti faanyagtól a kerti házig. A faáruk egy olyan polcraktárban kerülnek raktározásra, amely több mint 20 éve állanóan bővítésre került. Az egyes polcsorokból az évek során így egy komplett csarnok keletkezett, amelyet a későbbiekben ismét duplájára bővítettek. Így növekedett a teljes raktár a vállalkozássat együtt.

A Schyns a kezdetektől az OHRA karos állványait használta. Egyrészt a rendszer robosztussága volt meggyőző - az összes tartóelem tömörfalú, melegen hengerelt acélból készült. A profilok ütközés során rugalmasan kitérnek és eközben durva raktárüzem esetén is tartósan megtartják statikai tulajdonságaikat. A stabil konstrukció ezenkívül nagy raktármagasságot enged meg - a Schynsnél a legmagasabb raksík 6 méter magasan van. Másrészt az OHRA-polcok konzolait az állványokkal nem kell csavarozni vagy hegeszteni, csak be kell akasztani őket. A kar a targoncával vagy az áruval való ütközéskor kitér, sem a kar, sem az áru nem szenved kárt. A polcállványok 100 milliméteres távolságonként ki vannak furva, a konzolokat csa rugalmasan be kell akasztani. A karok szerszám nélkül állíthatók, így a polcok gyorsan hozzáigazíthatók az új helyzethez.

A polccsarnok leégése után a Schynsezért ismét az OHRA-t bízta meg az újjáépítéssel. A kerpeni specialisták nem csak a szükséges polcrendszereket szállították és szerelték, hanem vállalták a teljes új objektum tervezését is - az első rajzoktól a statikai számításokig. Így, hogy a csarnok újjáépítésének feladatát fővállalkozóként átvette az OHRA - lehetőség volt a projektidők lerövidítésére. A kb. 1 millió eurós beruházási nagyságú projekt mindössze 7 hónap alatt kivitelezésre került.

A Schynsről

A Schyns GmbH-t Heinrich Schyns alapította 1947-ben fa nagykereskedésként. 30 évvel később fia, Karl-Heinz vette át az üzemet. Karl-Heinz Schyns társalapítója volt a Holzland kooperációnak, ennek megfelelően 1985-ben a nagykereskedelemmel egészítették ki. 2003 óta a vállalkozást Heiner Schyns az alapító unokája vezeti. 2.000 négyzetméteres kiskereskedelmi területen a szakkereskedés élfától padlóburkolón keresztül fa játékszerekig nagy faválasztékot kínál. A ma 15 főt foglalkoztató családi üzem másik lába a faipari nagykereskedelem.