Ugrás a fő tartalomra

Seuner Fabricados

Galéria

cantilever racking double-sided
cantilever racking double-sided, guiding rails
cantilever racking double-sided, small aisle racking
cantilever racking double-sided, guiding rails
cantilever racking double-sided

Sokoldalú tárolókapacitás esztergagépalkatrészek tárolására

A Seuner Fabricados spanyol vállalat az esztergagépalkatrészek tárolására egy új OHRA állványrendszert telepített. Az elsődleges feladat nagy raktárkapacitás létrehozása volt cégspecifikus palettákon elhelyezett, különféle méretű gépalkatrészek tárolására. A feladatot 8,58 m magas karos állványrendszerrel oldották meg, így a folyamatos tárolási szint mellett a a hosszú áruk tárolása is megoldott.

A Seuner a CMZ Machinery Group csoport tagja, amely Európa egyik vezető CNC-esztergagép gyártója A Bilbao közelében fekvő gyár saját  raktárral rendelkezik. A gépek alkatrészei különböző méretűek és súlyúak. A cégspecifikus palettákon szállítják és tárolják őket. Az új raktár tervezésekor a a hagyományos megoldásokat nem vették figyelembe. Ehelyett az OHRA szakértőivel együtt egy olyan állványrendszert alakítottak ki, amely a szükséges rugalmasság mellett maximális helykihasználást és nagy raktárkapacitást biztosít. 

Összesen hét darab, 15,1m és 22,5 m közötti hosszúságú karos állványsort telepítettek. A raklapos állványokkal ellentétben, a keretek oszlopaitól mentes, karos állványokon különböző méretű és formájú cikkek tárolhatók. A Seuner ezáltal rúdanyagokat és hasonló szálanyagokat, árukat is tárolhat az állványrendszeren. Az OHRA állványrendszerek minden teherhordó eleme melegen hengerelt  acélprofilokból készült, amelyek a nagy teherbírás mellett kis helyigényükkel tűnnek ki. A Seuner cégnél telepített állványok oldalanként 3280 kg teherbírásúak, az 1,15 m hosszú tartókarok pedig 820 kg-ot bírnak el. Az állvány lábaira elhelyezett targoncavezetősínek lehetővé teszik keskenyfolyosós villástargoncák alkalmazását. A Seuner telepített még egy sor raklapos állványt is, öt szinttel és 3més 4m m közötti gerendákkal. Egy gerendapár teherbírása 3000kg és 4000 kg közötti.

A Seunert már nem kell meggyőzni az OHRA állványainak minőségéről és tanácsadásának magas színvonaláról. Ezzel az új állványrendszerrel nagy teherbírású raktárt hozott létre, amely optimálisan kihasználja a rendelkezésre álló alapterületet, és egyesíti a tartósságot és a rugalmasságot. 

A Seuner Fabricados rövid ismertetése:
A Bilbao melletti Mallabiában székelő Seuner Fabricados S.L. a CMZ Machinery Group része. A CMZ már 1948 óta gyárt szerszámgépeket. CNC esztergagépeivel ma piacvezető Spanyolországban és Európában is a vezető gyártók közé tartozik. A csoport Bilbao közelében létesült négy gyáregységében CNC gépeket fejlesztenek, gyártanak és szerelnek össze. A magas szintű vertikális integráltság garantálja a gyártott alkatrészek kiváló minőségét és precíz kivitelét.