Ugrás a fő tartalomra

Sistema

Galéria

A Sistem az OHRA karos állványaival maximális nagyságú raktársűrűséget ér el.

Hosszú tárgyak raktára az alumínium ablakprofilokhoz

A Sistema srl, Collegno logisztikai specialista az OHRA-val együtt az olaszországi Volpiano-ban található F.T. alluminio srl ablakgyárnak új raktárat épített fel az alumínium profilok tárolására.. Az OHRA karos állványain alkalmazott tömörfalú acélprofiloknak köszönhetően a konkurencia által ajánlott megoldásokkal szemben 10 százalékkel nagyobb raktárkapacitás volt elérhető.

Az F.T. alluminio a Fresia alluminio spa része, a csoport nagy energiahatékonyságú alumínium ablakkeretrendszereket fejleszt és forgalmaz. A vállalkozás logisztikai központja Volpiano-ban található. A 22.500 négyzetméteres fedett területen 4.000 tonna alumínium profil kerül minden évben teljesen automatikus módon mozgatásra. A vállalkozás növekedésének további biztosítása és az ügyfélszolgálat javítása érdekében az F.T. alluminio a Sistema-t mint logisztikai szakértőt többek között a Volpiano-ban található székhelyen lévő, hosszú anyagok tárolására szolgáló raktár modernizálásával bízta meg.

A Sistema az ehhez szükséges polcrendszerek szállításával az OHRA Regalanlagen GmbH-t bízta meg - a németországi kerpeni székhelyű vállalkozás a konzolos polcok gyártásának európai piacvezetője és specialistája. Miután a Sistema a logisztikai feladatokat optimalizálta és a be- és kiraktározás céljára kiválasztott egy teljesen automatikus konzolos berendezést, az OHRA szakemberei optimalizálták a konzolos raktárat a maximálisan elérhető raktárkapacitás tekintetében.

Ennek során a tervezők profitáltak az OHRA-polcok stabil, tömörfalú acélprofilokból gyártott állványaiból. Hiszen a meglévő helymagasság így volt teljesen kihasználható: A 13,7 méteres magasság ellenére az állványok szabadon állnak a térben, így a darut nem akadályozzák - az állványok tetején az 1/200-os maximálisan megengedett behajlás azonban teljes terhelés esetén sem lép fel. Ezenkívül az előzetes tervekkel - és a versenytárs ajánlatával - szemben a stabil állványoknak köszönhetően integrálható volt egy kiegészítő, egyoldalas polcsor is. Ez a raktározási teljesítmény csaknem 10 százalékos növelésének felel meg.

Összességében a Sistema 30 polcsort épített kétoldalas, valamint öt sor egyoldalas karos állvánnyal. Az 550 milliméteres konzolokkal rendelkező 17 raksíkon akár 6.500 milliméter hosszú és csaknem 500 kilogramm súlyú terhek tárolhatók. A közös projektnek köszönhetően a Sistema és az OHRA összességében a Fresia alluminio számára kicsiny felületen nagy raktársűrűséget alakított ki.

A Fresia alluminio spa-ról

A Fresia alluminio-t több, mint 40 éve alapították. Ma a torinói székhelyű olasz vállalkozás az energiahatékony alumínium ablakok és ajtók gyártása terén piacvezető. Közel 90 munkatárs több mint 30 millió eurós forgalmat realizál. A volpiano-i logisztikai központ mellett - ehhez tartozik a gyártás is - a vállalkozás rendelkezik egy további raktártelephellyel Vado Ligure-ben.

Az OHRA-ról

A Köln melletti kerpeni székhelyű OHRA Regalanlagen GmbH többek között az építőanyag- és fémkereskedelem, valamint a fagazdaság számára kínál raktár- és polcrendszereket. Az OHRA, a polcrendszer építés európai piacvezetője és specialistája egy olyan önbiztosító és beakasztható konzolt fejlesztett ki, amely ma az összes karos állványrendszer etalonja. Ütközéskor kihajlik és nem engedi károsítani a raktározott árut. Az OHRA polcrendszereihez kizárólag értékes, tömörfalú, melegen hengerelt normál építési acélt használ. Manapság az OHRA kiválasztott raktár- és szállítástechnikai szállítókkal együttműködve teljes konzolos és raklapos polcrendszereket kínál, akár fővállalkozóként. Ide tartoznak a polcokat kiszolgáló eszközökkel, árukiválasztó állomással, szabadon konfigurálható raktárirányító szoftverrel és anyagáramlást kiszámító rendszerrel ellátott automatizált megoldások is. Az OHRA 13 európai országban rendelkezik saját forgalmazó irodával.