Ugrás a fő tartalomra

Solvaro

Galéria

Minden présszerszám a saját helyén

Mélyhúzó szerszámainak biztonságos tárolására a szekszárdi székhelyű, perforált lemezekből készült, különleges munkadarabokat gyártó magyar Solvaro vállalat az OHRA nagy teherbírású állványait telepítette. Az állványrekeszek egyedileg kialakíthatók az akár hét tonna súlyú szerszámok méreteinek megfelelően. A megfelelő méretre kialakított állványrendszer megvédi a mélyhúzó szerszámokat az esetleges károsodásoktól. Mivel minden szerszámnak fix helye van, azok gyorsan és könnyen levehetők az állványról és a mélyhúzó présgéphez szállíthatók.

A mélyhúzó szerszámok költségigényes, egyedi gyártású termékek, egy szerszámra való beruházása gyorsan eléri a hat számjegyű összeget. Ennek oka, hogy minden mélyhúzó szerszámot egyedileg fejlesztenek ki és gyártanak le az ügyfél által megrendelt, lemezből készült munkadarabhoz. A kész mélyhúzó szerszámokat a sorozatgyártásban is hatékonyan, a lehető legrövidebb beállítási idővel kell használni.

Éppen ezért alakított ki a Solvaro egy nagyon modern raktárat, amelyben ügyfeleik mélyhúzó szerszámait tárolják. Az OHRA új, speciális állványát úgy tervezték, hogy az állványon lévő nyílások a szerszámméretnek megfelelően egyedileg alakíthatók ki. Így minden szerszámnak saját, rögzített helye van, ez pedig megkönnyíti a hozzáférést. Az OHRA összesen két dupla mélységű, valamint egy egyszeres mélységű állványt telepített. Az állványok 9–11 m hosszúságúak és 5,5 m magasak, a rekeszek teherbírása 6–7 ezer kg.

A korábbi, padlón történő tároláshoz képest a Solvaro az új állványrendszer révén jelentősen több mélyhúzó szerszámot tud tárolni a rendelkezésre álló területen. Azonban ennél is fontosabb a szerszámokhoz való közvetlen, gyorsabb hozzáférés: a Combilift speciális, kifejezetten a mélyhúzó szerszámok számára beszerzett villás targonca könnyedén kiemeli a nehéz szerszámokat az állványból, és közvetlenül a préshez szállítja őket. Ezzel egyidejűleg pedig a mélyhúzó szerszámot a megfelelő méretre kialakított állványrendszer megvédi az esetleges károsodástól.