Ugrás a fő tartalomra

team baucenter

Galéria

Raklapos és karps állványok építőanyagokhoz

Magasabb minőség a team baucenternél az egyedi polcrendszereknek köszönhetően.

Az eggebeki team baucenter az észak-németországi építőanyag kereskedelem és építőanyag áruházak területének piacvezetője egy új raktárcsarnokkal jelentősen növelte az áruraktározás minőségét. A termékek most időjárás elől védettek, a kerpeni raktárspecialista, az OHRA egyedileg a különböző árucikkekre méretezett karos és raklapos polcai csökkentették a raktározott áruk károsodását.

Eddig az építési központ az építőanyagokat egy részben fedett barakkban tárolta. Ezenkívül akár 13 méteres fákat egy kültéri terület polcain tárolták. A fedett raktárkapacitás azonban csekély volt, a fa részben ki volt téve az időjárás viszontagságainak. A blokkban tárolt áruk a mozgatás során újra és újra károsodtak.

Ezért a team baucenter úgy határozott, hogy a raktározás minőségét egy új raktárcsarnokkal javítja. Ez a kibővült árukészletnek több helyet kínál és lehetővé teszi a teljes készlet összevonását - a rövid utakon történő áruösszeállítás alapja. Az új csarnok felállításával most mindenek előtt több áru tárolható egy helyen és a teherkocsik megrakása és az azokról történő lerakodás az időjárás elől védve történik.

Fontos építőkövet jelentenek a tárolási minőség emelésében az OHRA Regalanlagen GmbH polcai. A polcrendszerek modern koncepciójának köszönhetően azokat pontosan hozzá lehetett igazítani a mindenkori termékcsoporthoz, így lehetségessé vált a különböző árucikkek optimális tárolása. Így lehetséges volt a raktározott áruk kopásának, károsodásának és rombolásának jelentős csökkentése, sőt azok teljes elkerülése.

Az OHRA szakemberei ehhez 17 raklapos polcsorkeretet (egyenként kb. 130 raklaphellyel) és tíz karos sort szereltek fel. A polcok 7,5 méter magasak és hosszúságuk 27 és 31 méter között van. A tárolás termékenként 4-5 síkon történik. A mozgatás elektromos és többutas targoncákkal történik.

Az OHRA a teljes polcrendszert mindössze három hét alatt szerelte fel. A team baucenter összesen 320.000 eurót invesztált az új polcrendszerbe, amelynek üzembe helyezése 2012 decemberében történt meg.

A team baucenterről

Ami 1974-ben Eggebekben a cement- és csavarkereskedelem terén történt, ma biztos kiinduló pont és mérték mind az építési vállalkozásoknál, mind az építtetőknél. A team baucenternél összesen 20 telephelyen munkatársak százai dolgoznak és kísérik figyelemmel az ügyfeleket az építkezés megkezdésétől. A vállalkozás - időközben észak-németországi piacvezető - Eggebekben egy építőanyag nagy- és kiskereskedelmet tart fenn és székhelyén egy szaküzletet és kerti centrumot üzemeltet. A 73 munkatárs itt összességében 27 millió euró forgalmat bonyolított.