Ugrás a fő tartalomra

Thermowave

Galéria

A THERMOWAVE Gesellschaft für Wärmetechnik mbH a hőcserélős fűtés területén a nemzetközi piacvezetők közé tartozik.

A lemezes hőcserélők olyan préselt profillemezekből állnak, amelyek a szilárd és mozgó állványlemez közti feszítő csavar segítségével szétszedhető módon kerültek összeszerelésre. Ilyen lemezes hőcserélők kerülnek például a mélyhűtő rendszerek hűtése vagy az ivóvíz sterilizálása során alkalmazásra. Az ilyen hőcserélők általában meghatározott hőmérsékletek előállításához szükségesek, akár mélyhűtésről, akár gőzzel történő hőtermelésről van szó. A biztonságos hőtermelési folyamatok különösen a vegyészet, a klíma- és hűtési technika és az élelmiszertechnika területén nagy jelentőségűek.

Ezeknek a készülékeknek a gyártásához acéllemezeket használnak, amelyek feltekert állapotban kerülnek szállításra; ezeket a tekercseket a gyártásig elő kell tárolni. A feltekert lemezek - az egyes alkatrészek függvényében - különböző állandó szélességgel rendelkeznek és így különböző súlyúak.

A feltekert lemezek tárolása kapcsán a THERMOWAVE az OHRA robusztus tekercs tároló konzolos polcai mellett döntött. Az OHRA által speciálisan kifejlesztett tekercs tartó kar karonként akár 15 t teherbírású és különösen alkalmas nehéz lemeztekercsek tárolására. A lemeztekercsek be-és kiraktározása egy teleszkópos C-alakú kampóval történik. Így a lemeztekercsek egyből a vágóberendezésbe kerülnek. Itt kiszabásra kerül a kívánt lemezek hossza, majd ezek továbbfeldolgozásra kerülnek, például a préselő géphez préselésre.

A nyersanyagok kiegészítéseként további munkadarabok is (pl. karimák) is köztes tárolásra kerülnek a konzolos polcokon. A karimák a legyártott hőcserélők csalakoztatásához szükségesek. Lemezes hőcserélőnként 4 karima kerül felhasználásra. Ilyen módon ezek a munkadarabok mindig nagy számban állnak a raktárban rendelkezésre.