Ugrás a fő tartalomra

thyssenkrupp Materials Hungary

Galéria

High-Tech tárolócsarnok a hatékony helykihasználáshoz

Nagy raktárcsarnok felépítése és rögzített állványok beszerelése helyett a thyssenkrupp Materials Hungary vállalat az OHRA alvázon mozgatható állványrendszerével szerelte fel új, műanyag lemezek tárolására szolgáló raktárát. Ez lehetővé tette Magyarország vezető acél-, könnyű-, színesfém- és műanyag-kereskedelmi vállalata számára, hogy az új raktárcsarnokot jobban ki tudta használni, így csökkenthették az építési költségeket.

Az új piaci követelményekhez igazodó nagyobb termékskála

Eddig a thyssenkrupp Materials Hungary hagyományosan a padlóhoz rögzített karos állványokon tárolta az akár 13 méter hosszú és 2100 mm széles műanyag lemezeket. A vállalat úgy döntött, hogy közel 4000 partnerének a jelentősen nagyobb mennyiségű termékek megbízható és gyors szállítása, valamint a megváltozott piaci követelmények teljesítése érdekében megduplázza raktárkapacitását. Az új csarnok megépítése ezért elkerülhetetlenné vált. Annak érdekében azonban, hogy az új épület mérete és ezáltal az építési költségek a lehető legkisebbek legyenek, a thyssenkrupp Materials Hungary úgy döntött, hogy a csarnokot az OHRA mozgó alvázas állványrendszerével szereli fel.

50 méteres állványok egy állványkocsin

Az állványrendszer három padlóhoz rögzített egyoldalas karos állványból, valamint három darab, állványkocsira szerelt kétoldalas állványból épül fel. A kocsik egy kompakt tároló tömbbé tolhatók össze, így mindig csak egy állványfolyosó nyílik meg a rakodást végző négyutas targonca számára – ez különösen jó helykihasználást biztosít. A mozgatható állványok egyenként 50 m hosszúak és 6,5 m magasak. A 2,1 m hosszúságú karok öt tárolási szintet képeznek és egyenként akár 800 kg/kar terhet bírnak. Így összesen minden kocsi akár 528 tonnát is elbír. A nagy teher ellenére az állványkocsi 4 m/perc sebességgel mozog, így nem kell sokat várni a 4,59 méter széles folyosó megnyitására.

Több árucikk, gyorsabb hozzáférés

A mozgó állványrendszereknek köszönhetően a thyssenkrupp Material Hungary igazán kompakt raktározásra képes.. Ezzel egyidőben duplájára nőtt a raktárkapacitás és nagyobb termékportfólió van készleten. A karos állványok és a viszonylag nagy sebességű állványkocsik kombinációja gyors, célzott hozzáférést biztosít az egyes termékekhez.

 

A thyssenkrupp Materials Hungary vállalatról: 

A thyssenKrupp Materials Hungary a magyar acél-, könnyűfém-, színesfém- és műanyagtermék kereskedelem piacvezető szereplője. A thyssenkrupp AG leányvállalata a termékek széles választékával, különböző anyagmegmunkálási lehetőségekkel, nagy helyi raktárkapacitással és kelet-európai, regionális logisztikai hálózattal rendelkezik, komplex üzleti folyamatot átölelő megoldáscsomagokat kínálva a magyar ipar szereplőinek. A thyssenkrupp Materials Hungary a nagy teljesítményű anyagellátást alapanyag megmunkálással, supply chain management és egyéb szolgáltatásokkal egészíti ki, így biztosít ügyfeleinek személyre szabott megoldásokat egyetlen forrásból. Folyamatosan akár 3200 termék van raktáron, amelyeket a megrendeléstől számított 24 órán belül leszállítanak.