Ugrás a fő tartalomra

Ulma

Galéria

Zsaluzópanelek tárolása behajlás nélkül

Az ULMA Construction, a zsaluzási és állványozási rendszerek egyik vezető szállítója, OHRA karos állványrendszer kültéri telepítésével gyorsan új tárolókapacitást tudott teremteni a zsaluzópanelek számára. Az 58 méter hosszú kültéri állványrendszerben a rétegelt lemezeket beépített tető és burkolt hátsó fal védi az időjárás viszontagságaitól. Ahhoz, hogy a különböző méretű paneleket behajlás nélkül lehessen tárolni, az OHRA az állványoszlopok közötti távolságokat a panelméretekhez igazította, és a polcon belül is variálta.

Nem hatékony a padlón tárolás
Az ULMA Construction forgalmának nagy része zsaluzatok és állványzatok bérbeadásából származik. Ez azt jelenti, hogy az elemek karbantartása döntő fontoságú – csak akkor lehet hibátlanul betont önteni és az építkezésre folyamatosan hibátlan zsaluelemeket szállítani, ha minden elem mindig tökéletes állapotban van. Az ULMA ezért folyamatosan akár 20 000 négyzetméternyi bevonatos rétegelt lemez állománnyal rendelkezik, zsalurendszerek javításához és felújításához. Korábban a paneleket a padlón tárolták. A padlón tárolás azonban sok helyet foglalt el az üzemcsarnokban, és azzal járt, hogy a rétegelt lemezeket targoncával kellett ide-oda mozgatni, hogy elérjék a hátul levőket. Ez az egész raktározást áttekinthetetlenné és munkaigényessé tette.

A szabadtéri polcrendszer helyet szabadít fel az üzemcsarnokban
Az ULMA ezért új betonzsalurendszere németországi bevezetését összekötötte egy új rétegeltlemez-raktár megépítésével. Új tárolóhely egyszerű és gyors létrehozására kültéri karos állványrendszer építése bizonyult a legalkalmasabb megoldásnak. A hesseni építési szabályok lehetővé teszik több mint hat méter magas és 58 méter hosszú karos állványrendszer építését építési vagy telepítési engedélyre való hosszas várakozás nélkül.

A tárolt rétegelt lemezeket beépített, két méter mély tető és trapézlemezzel burkolt hátsó fal védi az időjárás viszontagságaitól. Az egyik kihívást az jelentette, hogy a panelek mérete 3,3 × 2,4 és 0,6 × 0,3 méter közötti széles tartományban mozog. Annak érdekében, hogy a panelek ne hajoljanak be a tárolás során, az OHRA a panelekhez igazította az állványoszlopok közötti távolságokat, és a polcokon belül is variálta azokat: 26 oszlop között 1000 milliméter, a többi 27 oszlop között 1200 milliméter a távolság. Így minden formátum biztonságosan tárolható, és a hely jól kihasználható.

A tárolóhely bővítése hatékonyan valósult meg
A hatalmas állványrendszer hat hónap alatt épült meg, az üzemi folyamatok akadályoztatása nélkül. Az új állványrendszerrel az ULMA hatékonyan bővítette a raktárkapacitását, és rendezett tárolási rendet alakított ki a rétegelt lemezek számára.