Ugrás a fő tartalomra

URKOITIK

Galéria

Kompakt tárolás és a tárolási teljesítmény maximalizálása

A spanyol URKOITIK S.L. pamplonai és tudelai üzemekkel az építőanyag ágazat tanúsított vállalata. A termékportfólióhoz tartozik a csatornázás, ellátás és szanálás területéhez tartozó csaknem minden termék. Ide tartoznak pl. a PVC-csövek, szelepek, tömlők és a hozzájuk tartozó kiegészítők.A Spanyolországi emelkedő igényeknek és növekvő piacnak köszöneten az ügyfél telkén nem volt elég a meglévő tárolási kapacitás. A "kaotikus" raktározásnak köszöneten, különösen a PVC- és fémcsövek esetén, gyorsan tele lett a telek területe. A csőkötegek elszórtan hevertek a raktártéren és többször ide-oda kellet mozgatni a csőkötegeket, hogy hozzá lehessen férni a megfelelő típushoz. Ez az időveszteség az áru mozgatás közben hamar felismerésre került. Egy év alatt ez az időveszteség több ezer órára nőtt és már ahhoz vezetett, hogy a megbízásokat szortírozták, mert az ügyfél nem tudta a logisztikai problémát megoldani. Ehhez járult az a probléma, hogy a teherautók be- és kirakásához nagy helyre volt szükség, mert az árut egy klasszikus, első frontos targoncával pakolták. Összességében az ügyfél elégedetlen volt a termékek mozgatásával. A földön tárolt csövek gyorsan károsodtak és a különböző csőcsomagok közti manőverezések sem múltak el baleset nélkül.

A spanyolországi építőanyag vásáron tett látogatás során vette fel a kapcsolatot először az OHRA-val. Az ott felállított polcrendszerek nagy hatással voltak az ügyfélre és rövidesen megegyeztünk az ügyféllel egy helyszíni látogatás időpontjában. Az OHRA spanyol szaktanácsadója megtekintette a helyi adottságokat és elmagyarázta az ügyfélnek a raktározás problémáját.

Ezt követően a szaktanácsadó kidolgozott a rendelkezésre álló információk alapján egy tárolási koncepciót az igényes tárolással szemben támasztott különböző igényeknek megfelelően. A koncepció értelmében a terjedelmes PVC- és fémcsöveket járható polcokon kell tárolni. Ez a polcrendszer lehetővé teszi mind az azonos mind a különböző típusú és méretű csőkötegek tárolását. Igény szerint ezek az árucikkek kompakt és helytakarékos módon különböző síkokon tárolhatók.

Az alapelv a "Drive-In" rendszerhez hasonlóan működik. A targoncás behajt a teherrel a polcutcába, ráhelyezi a kötegeket a robusztus konzolokra, egymás után is és egymás fölé is, helyveszteség nélkül, átláthatóan csoportosítva. A különböző raktársíkokon magasságban történő tárolásnak köszönhetően a vevő ugyanazon az alapterületen a tárolási kapacitást többszörösére emelte. Ehhez járul hogy az egyfrontos targonca helyett a mozgatáshoz egy többutas targoncát használnak. Ez a targoncatípus működési módjának és felépítésének köszönhetően kevesebb helyret igényel mint a klasszikus targonca.

Így a különböző kötegek kiválasztása során jelentős előnyök adódnak. A különböző típusok és méretek közvetlen hozzáférést biztosító átlátható tárolásának köszönhetően a tehergépkocsik pár perc alatt be- és kipakolhatók. Az előző, körülményes logisztikai manővereket igénylő "kaotikus" raktározással szemben hatalmas idő-megtakarítás.

A bejárható polcok kiegészítéseként az OHRA robusztus karos állványokat szállított és szerelt fel. Itt azokat a típusokat tárolják, amelyekre gyakran van szükség. A csőkötegeket itt több síkon egymás felett tárolják. Az akár 2.500 mm nagyságú konzolhosszaknak köszönhetően itt az ügyfél egy síkon 2 csőköteget is tud tárolni.

Az URKOITIK S.L. újonnan épített raktára az áru beérkezésétől az áru kiadásáig szisztematikus módon tökéletesen szervezett. A járható és karos állványok kombinációja optimális megoldásnak bizonyult egy kevert profilú raktár esetén. Rövidebb utak, közvetlen hozzáférés, emelt tárolási kapacitás, sérülésmentes áruk, csökkentett baleseti kockázat - összességében jobb szolgáltatás az ügyfélszámára és tekintélyes értéktöbblet az URKITIK S.L. számára.

A komplett berendezés igény esetén az OHRA elemes rendszerének köszönhetően bármikor bővíthető. Ráadásul az elemes rendszernek köszönhetően lehetséges a karos álványok járható polcokká történő átalakítása.