Ugrás a fő tartalomra

Galleria

Cantilever racking for timber storage
Cantilever racking with roof
Cantilever racking with roof
Cantilever racking galvanised for outside storage
Cantilever racking for outside storage
Cantilever racking with galvanised arms
Cantilever racking

Rengeteg acél a faanyag-specialistáknak

A Van Dorp Hout cég az OHRA különféle karos állványainak sokaságával sikeres megoldást talált a vállalat egyre bővülő ügyfélköre miatt felmerült kihívásokra. Vevőit a cég a továbbiakban gyorsan és megfelelő módon tudja kiszolgálni – s mindezt a raktárterület bővítése nélkül teheti. A holland Randstad régió vezető kerti faanyag-specialistája, a Van Dorp Hout vállalat összesen több mint 240 m hosszúságban telepített különböző méretű, és részben tetővel ellátott OHRA karos állványokat 2019-ben és 2020-ban. Az ügyfeleket ezentúl rövidebb határidővel, gyorsabban és hatékonyabban tudják kiszolgálni az igényelt termékekkel. Az állványnak köszönhetően a Van Dorp Hout adott területen 40 százalékkal tudta növelni raktárkapacitását.

Nagyobb tér a bővülő raktárkapacitás érdekében

Eddig a Van Dorp Hout ezeken a területeken a padlón tárolta a faanyagot, nyolc méter hosszú farakások formájában. Mivel a léceket, gerendákat és deszkákat kézzel mozgatták, a rakásokat nem lehetett másfél méternél magasabbra rakni. Így sok kihasználatlan hely maradt a raktározásra szolgáló területeken.

Fedett és tető nélküli kivitelben, különböző magasságokkal

Mivel a cég vevőköre az utóbbi években gyors ütemben bővült, a 18 000 négyzetméteres külső és belső raktárterületet azonban nem lehetett tovább bővíteni, a Van Dorp Hout cég úgy döntött, hogy az OHRA karos állványainak segítségével növeli raktárkapacitását. Ehhez a vállalat már 2019-ben, mintegy 48 méter hosszúságban telepített 5 méter magas, tetővel ellátott karos állványokat, valamint további 55 méteren alacsonyabb kivitelű karos állványokat. 2020-ban a raktárkapacitás további állványokkal bővült: 48 méter hosszúságban 5 méter magas, a raktározott faanyagot az időjárás viszontagságai ellen védő tetővel ellátott állványok, 20 méter hosszúságban ezekkel azonos magasságú, tető nélküli állványok, valamint kb. 70 méter hosszúságban 2-2,5 méter magas karos állványok telepítésére került sor. 2021-ben további OHRA állványokat telepítettek 110 méter hosszban: további 40 méteren tetővel ellátott, öt méter magas állványokkal, illetve különböző számú kisebb, tető nélküli állvánnyal bővült a cég raktárkapacitása.

Több árucikk, gyorsabb hozzáféréssel

„2010 óta ismerjük az OHRA termékeit. Azóta nagy rajongói vagyunk egyszerű, ugyanakkor robusztus állványrendszereiknek”, - magyarázza Henk-Arie Schra, a cég ügyvezetője. „A műszaki specifikációk mellett az állványok egyszerű szerkezetét is nagyra értékeljük.” Így a Van Dorp Hout cég munkatársainak nem jelentett gondot az alacsonyabb állványok önálló felépítése – habár a faipari szakértőknek a számukra szokatlan acél anyaggal kellett dolgozniuk. A nehezebb, magasabb állványokat az OHRA szerelői telepítették. Jelenleg a Van Dorp Hout az állványok alsó szintjein tárolja a mindennapi igények kielégítésére szolgáló termékeket, a felsőbb tárolási szinteken pedig a hosszabb távú igényekhez gyártott termékeit. A vállalat négyutas targoncát és egyszerű villás targoncát használ az áruk be- és kirakodásához. Összességében a faanyagok így jelentősen hatékonyabb módon tárolhatók. Ily módon nemcsak nagyobb