Ugrás a fő tartalomra

Vehmeyer

Galéria

pallet racking galvanized
pallet racking for high loads
cantilever racking with 10 storage levels
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking galvanized, pallet racking system
pallet racking galvanized

Hatékonyabb logisztikai folyamatok és nagyobb átláthatóság

Emsland egyik legnagyobb építőanyag kereskedése, a Vehmeyer vállalat jelentősen növelte raktárkapacitását új, 5800 négyzetméteres raktárcsarnokával. Az OHRA szűk határidőn belül szállította le és telepítette a több, mint 25 darabból álló, esetenként 42 méter hosszú és több, mint 7 méter magas karos és raklapos állványait. Így mostantól jóval átláthatóbb módon tárolhatók a legkülönbözőbb építőanyagok. Az ügyfelek gyorsabban juthatnak a termékekhez, a logisztikai folyamatok hatékonyabbá váltak és a raktár hozzáférhetősége összességében nőtt.

A 2018-ban kialakított raktárcsarnok felújítása előtt a termékeket – magasépítési és szerkezetkész anyagokat, faipari termékeket, mélyépítési anyagokat, kert- és tájépítéshez szükséges építőanyagokat, cserepeket és beltéri építőelemeket, valamint barkácstermékeket – már kialakult struktúrában, maximum három vagy négy raktári szinten tárolták kis csarnokokban. Ez korlátozta a logisztikai folyamatok hatékonyságát és az ügyfelek is nehezen találták meg a megfelelő termékeket. Ezért a Vehmeyer úgy döntött, hogy minden árut egy új, központi raktárban együtt helyez el. Ennek feltétele egy olyan állványrendszer volt, amellyel a lehető legnagyobb raktárkapacitás érhető el a rendelkezésre álló területen. 

Így a Vehmeyer az OHRA mellett döntött. A vállalat különösen robusztus, melegen hengerelt acélprofilból készült karos és raklapos állványokat gyárt. Ez a nagy teherbírás mellett karcsú felépítést tesz lehetővé. Továbbá az OHRA az általa alkalmazott gyártási eljárásnak köszönhetően rendelkezik a szükséges kapacitásokkal ahhoz, hogy egy átfogó projektet igen szűk határidőn belül megvalósítson. 

Az OHRA összesen több, mint 25 darab, bel-és kültéri karos és raklapos állványt szállított. Minden állványt egyedileg a felállítási helyre és a raktározandó árukra tervezve szabtak. Így pl. a 2400-4500 mm rekeszszélességű, raklapos állványok 3-5,5 tonna polcteherbírással rendelkeznek. Az OHRA állványrendszer teherbírása a hatszintes raklapos állványrendszerrel teszi lehetővé a csarnok magasságának kihasználását. Ugyanez vonatkozik a karos állványokra is: állványonként és oldalanként akár 6750 kg teherbírásúak. Így az áruktól függően akár kilenc tárolási szint is kialakítható. A 750 kg teherbírású, szabadon függesztett állványkarok segítségével a rendszer egyszerű módon igazítható a változó áruválasztékhoz. 

Így az állványrendszer biztosítani tudja a szükséges kapacitást a további bővítéshez, ez pedig fontos részét képezi a Vehmeyer cég növekedési stratégiájának.

A Vehmeyer vállalatról:

z E.A. Vehmeyer OHG gyökerei egészen 1805-ig nyúlnak vissza, amikor Ernst August Vehmeyer megalapította téglagyárát. A létesítmény később egy fűrészüzemmel bővült. Habár a téglagyár ma már nem üzemel, a Vehmeyer Északnyugat-Németország legnagyobb fenyőfaanyag-feldolgozó fűrészüzeme. A vállalat folyamatosan építette ki fa- és építőanyag kereskedését, Haselünnében saját építőanyag-áruházat üzemeltet és egyéni, illetve vállalati ügyfeleknek szállít termékeket Emsland körzetén kívülre is. A cég 109 munkavállalót foglalkoztat, akik révén éves árbevétele több, mint 40 millió eurót tesz ki.