Ugrás a fő tartalomra

Vehmeyer

Hatékonyabb logisztikai folyamatok és nagyobb átláthatóság

Emsland egyik legnagyobb építőanyag kereskedése, a Vehmeyer vállalat jelentősen növelte raktárkapacitását új, 5800 négyzetméteres raktárcsarnokával. Az OHRA szűk határidőn belül szállította le és telepítette a több, mint 25 darabból álló, esetenként 42 méter hosszú és több, mint 7 méter magas karos és raklapos állványait. Így mostantól jóval átláthatóbb módon tárolhatók a legkülönbözőbb építőanyagok. Az ügyfelek gyorsabban juthatnak a termékekhez, a logisztikai folyamatok hatékonyabbá váltak és a raktár hozzáférhetősége összességében nőtt.

A 2018-ban kialakított raktárcsarnok felújítása előtt a termékeket – magasépítési és szerkezetkész anyagokat, faipari termékeket, mélyépítési anyagokat, kert- és tájépítéshez szükséges építőanyagokat, cserepeket és beltéri építőelemeket, valamint barkácstermékeket – már kialakult struktúrában, maximum három vagy négy raktári szinten tárolták kis csarnokokban. Ez korlátozta a logisztikai folyamatok hatékonyságát és az ügyfelek is nehezen találták meg a megfelelő termékeket. Ezért a Vehmeyer úgy döntött, hogy minden árut egy új, központi raktárban együtt helyez el. Ennek feltétele egy olyan állványrendszer volt, amellyel a lehető legnagyobb raktárkapacitás érhető el a rendelkezésre álló területen. 

Így a Vehmeyer az OHRA mellett döntött. A vállalat különösen robusztus, melegen hengerelt acélprofilból készült karos és raklapos állványokat gyárt. Ez a nagy teherbírás mellett karcsú felépítést tesz lehetővé. Továbbá az OHRA az általa alkalmazott gyártási eljárásnak köszönhetően rendelkezik a szükséges kapacitásokkal ahhoz, hogy egy átfogó projektet igen szűk határidőn belül megvalósítson. 

Az OHRA összesen több, mint 25 darab, bel-és kültéri karos és raklapos állványt szállított. Minden állványt egyedileg a felállítási helyre és a raktározandó árukra tervezve szabtak. Így pl. a 2400-4500 mm rekeszszélességű, raklapos állványok 3-5,5 tonna polcteherbírással rendelkeznek. Az OHRA állványrendszer teherbírása a hatszintes raklapos állványrendszerrel teszi lehetővé a csarnok magasságának kihasználását. Ugyanez vonatkozik a karos állványokra is: állványonként és oldalanként akár 6750 kg teherbírásúak. Így az áruktól függően akár kilenc tárolási szint is kialakítható. A 750 kg teherbírású, szabadon függesztett állványkarok segítségével a rendszer egyszerű módon igazítható a változó áruválasztékhoz. 

Így az állványrendszer biztosítani tudja a szükséges kapacitást a további bővítéshez, ez pedig fontos részét képezi a Vehmeyer cég növekedési stratégiájának.

A Vehmeyer vállalatról:

z E.A. Vehmeyer OHG gyökerei egészen 1805-ig nyúlnak vissza, amikor Ernst August Vehmeyer megalapította téglagyárát. A létesítmény később egy fűrészüzemmel bővült. Habár a téglagyár ma már nem üzemel, a Vehmeyer Északnyugat-Németország legnagyobb fenyőfaanyag-feldolgozó fűrészüzeme. A vállalat folyamatosan építette ki fa- és építőanyag kereskedését, Haselünnében saját építőanyag-áruházat üzemeltet és egyéni, illetve vállalati ügyfeleknek szállít termékeket Emsland körzetén kívülre is. A cég 109 munkavállalót foglalkoztat, akik révén éves árbevétele több, mint 40 millió eurót tesz ki. 


Projektgaléria