Ugrás a fő tartalomra

Walker Timber Ltd., Schottland

Galéria

Az Edingburgh (Skócia) közelében lévő Bo'ness-i székhelyű Walker Timber Ltd.-nek, (tetőkötők és faszerkezetek specialistája) az újonnan készített tetőkötő szerkezetekhez tárolási rendszerre volt szüksége. Elvárásának megfelelően ezeket a teherautókra történő felrakodásig a külső területen biztonságosan és a kiválasztás szempontjainak megfelelően kell tárolni.

Ezt megelőzően az ügyfél erre a célra egy fából készített saját szerkezetet használt. A targoncák villáival történő ütközések következtében ismételten újra és újra károk keletkeztek, mert a fából készült szerkezetek nem bírták az ilyen magas terhelést. Ennek az volt a következménye, hogy az újonnan gyártott tetőkötők már a berakodás előtt károsodtak.

Ezután kipróbálta az ügyfél a fém raktárállványok használatát. Azonban ezek sem voltak alkalmasak a magas terhelésre. Ezenkívül nem volt lehetséges a raktársíkok beállítása a különböző tetőkötőkhöz. Ráadásul ezeknek a fémállványoknak a gyártása túl drága volt.

A Walker Timber felvette a kapcsolatot az OHRA-val, hogy ésszerű és gazdaságos megoldást találjon a nehéz és nehezen mozgatható tetőkötők raktározására. Az ügyfél egy tanácsadási megbeszélés keretén belül jelezte a problémát. Az OHRA szaktanácsadója ezután megtervezett egy olyan polcszerkezetet, amely eleget tett az ügyfél összes igényének.

A tetőkötők raktározása tűzi horganyzott, robusztus karos állványokon történik. A fő terhelés 3 állítható konzolon oszlik el. Az említett állítócsavarok használatának köszönhetően a karok felfelé hajlíthatók, így a faszerkezet mindig az állványon fekszik és nem esik le. A állványok között robusztus távtartók helyezkednek el, amelyek könnyedén felveszik a tartók terhét. A tűzi horganyzott polcrendszer éppen kültéren biztonságos befektetés, és mivel a vevő székhelye tenger közelében van, a sós levegő által okozott rozsdaképződés is tartósan megakadályozásra került.

Az alkalmazott karos állványok egy oldallal és két oldallal is használhatók, az OHRA elemes építési módjának köszönhetően mindenkor bővíthetők. A Walker Timber Ltd. elégedett volt ezzel a megoldással és értékeli az OHRA robusztus konzolos rendszerének magas teherbírását.