Ugrás a fő tartalomra

Tetővel karos állványok Megoldások a kültéri raktár számára

Tanácsadás

Tetős állványok

Kültéri raktárakhoz kínál az OHRA olyan állványrendszereket, amelyek nemcsak nagyobb tárolási felületet adnak, hanem kellően védenek az időjárási hatások ellen is. Például a faanyagok tárolására szolgáló karos és raklapos állványokon a tető gondoskodik az áru szárazon tartásáról és egyben szellőzéséről.

Az OHRA különféle tetőszerkezeteket kínál, amelyek statikus méretezését a hó- és szélterhelés figyelembe vételével végzi. A tetőfedő elemek általában trapézlemezek. Ezek azonban a helyszínen is kivitelezhetők. 

Az OHRA kültéri raktárak előnyei

 • A kültéri raktár alapterületének optimális kihasználása
 • Különféle tetőszerkezetek
 • Az OHRA vállalja a szerelést és tetőfedést is
 • Helyszíni teljesítés lehetséges
 • Acélszerkezet – és statikus alapméretezések rendelkezésre állnak
 • Egyedi kialakítás igény szerint
 • Optimális ár- és teljesítményviszony

 


Tetővel ellátott karos állványok

Kültéren a tetővel ellátott karos állványok ideális megoldást jelentenek olyan szálanyag tárolására, amelyet nem feltétlenül szükséges csarnokban tárolni. Az állványrendszer statikus számításánál figyelembe vesszük a terhelési követelmények mellett az régióra jellemző hó- és szél terheléseket is. Szakembereink az előzetes igényfelvételtől a kivitelezésig teljes körű támogatást nyújtanak.

Tetővel ellátott OHRA állványok – funkcionális tárolás kültéren

Kültéri állványainkat igény szerint kiváló minőségű tűzi horganyzott vagy szinterezett kivitelben szállítjuk. Időjárás elleni védelemként ezen felül különböző hát- és oldalfal kiviteleket, védő hálókat vagy zárható redőnyrendszereket kínálunk. Igény esetén komplett tető és esővíz elvezető rendszert építünk a karos állványra. A tető dőlésszögét a vízelvezető rendszer és a targonca sajátosságainak figyelembe vételével alakítjuk ki. A több éves nemzetközi tapasztalatokat felhasználva személyre szabott megoldást kínálunk szálanyag vagy nagy tömegű árujának kültéren történő tárolásához.

Tetővel ellátott OHRA karos állványok – előnyei

 • Melegen hengerelt IPE acélprofilokból készült állványoszlopok és karok
 • Beakasztott, állítható magasságú karok
 • Kültérre tetővel, fallal és esőcsatornával is rendelhető
 • A kültéri állványokat tűzi horganyzott kivitelben szállítjuk
 • Az építési engedélyhez szükséges statikai tervekhez a tartószerkezeti számítás rendelhető

Ajánlatkér

Tetővel ellátott raklapos állványok

A tetővel ellátott raklapos állvány az OHRA egyik specialitása. Kültéri állványokon tárolható, azonban időjárásra érzékeny áruk számára nincs jobb megoldás. Az OHRA tetővel ellátott állványai különösen alkalmasak a kertészeti választékkal rendelkező szakáruházak vagy az építőanyag-kereskedelem számára, ahol a beton késztermékek, raklapozott zsákos áru vagy fa építőelemek kültéren kerülnek tárolásra.

Tetővel ellátott OHRA állványok – számos különböző kivitel

Változatokban gazdag tetőrendszerek, valamint különböző falkivitelek teszik teljessé az állványrendszert, és védik a raktározott termékeket az időjárási viszontagságaival szemben. Tetőfedéshez pl. trapézlemezek vagy polikarbonát lapok, falburkolatokhoz trapézlemezek vagy szendvicslemezek használhatók. Az állványok valamennyi tartóeleme, mint az oszlopok és a karok, tűzi horganyzással vagy szinterezett bevonattal is rendelhető. Tetővel ellátott állványok esetén figyelembe vesszük a régióra jellemző hó- és szélterheléseket is. Ezeknek a statikai feltételeknek a figyelembevétele biztosítja, hogy a tetővel ellátott OHRA raklapos állvány minden időjárásnak ellenáll.

Tetővel ellátott OHRA raklapos állványok – előnyei

 • A teljes kültéri terület kihasználása – ez értékes helyet takarít meg a raktárhelyiségben
 • Nagy terhelések az időjárási befolyások figyelembevételével
 • Hosszú élettartamú szerkezet – tartós raktári befektetés
 • Költségkímélő megoldás a kevés szerkezeti elemnek köszönhetően
 • Különböző tetőkivitelek rendelhetők

Ajánlatkérés

Tetővel karos állványok referenciáink

Schneider Baucentrum
Van Dorp Hout
Nyfeler
Torsten Schmidt faipari vállalat
Schneider Baucentrum

Schneider Baucentrum

A Schneider vállalatcsoport régóta működő bruckmühli hagebaumarkt üzletét magánszemélyek és szakemberek számára szakkereskedéssé bővítette: Az állványcsarnok, a fedett külső állványok, a fűtött csarnok, valamint a csarnok és a külső raktár közti forgalmi sáv mind az OHRA révén valósultak meg, beleértve az olyan tartozékokat is, mint az ajtók és kapuk és a projekthez szükséges statikai számítások. A csarnok állványcsarnokká alakítása, amelyben a karos és raklapos állványok a tető és a falak tartószerkezeteként szolgálnak, lerövidíti a projekt-időtartamot és jelentős költségelőnyökkel jár.

Sikertörténetre

Van Dorp Hout

Van Dorp Hout

Összesen több mint 240 m hosszúságban telepített OHRA karos állványokat 2019-ben és 2020-ban a Van Dorp Hout vállalat, amely a holland Randstad régió vezető kerti faanyag-specialistája. Részben tetővel ellátott kivitelben és különböző magasságú állványok segítségével a korábbi, padlón történő tároláshoz képest 40%-kal tudta növelni a raktárkapacitását a faipari vállalat. Ennek köszönhetően jelentősen növekedett a raktározási folyamatok hatékonysága is. Az ügyfeleket ezentúl rövidebb határidővel, gyorsabban és szélesebb termékválasztékkal tudják kiszolgálni.

Sikertörténetre

Nyfeler

Nyfeler

Az asztalosmunkákat végző Nyfeler Holzwaren AG vállalat, amely többek között a CUBORO golyópálya rendszerek gyártója, a bükk táblásított lapokat és más termékeket a padló helyett immár az OHRA karos állványrendszerein tárolja.

Sikertörténetre

Torsten Schmidt faipari vállalat

Torsten Schmidt faipari vállalat

Az OHRA a türingiai székhelyű Torsten Schmidt faipari vállalat számára olyan karos állványraktárat alakított ki, amely nemcsak nagyobb helyet biztosít a farostlemezeknek és a tömörfának, hanem napelemparkkal ellátott tetővel is rendelkezik

Sikertörténetre

Tetővel karos állványok

Sikertörténetre